2007-10-31

Misstag

Jag har lyckats få ihop ett bidrag till den stora tävlingen på stellas.se där man skulle scrappa om ordet "misstag". det krävdes lite funderande men en dag kom ett paket med papper från jommas lillakrypin och då inspirerade papprena mig till ett foto och när jag kollade på det så började jag fundera....vad har jag gjort för misstag? som är tillräckligt stora att scrappa om å som man kan tänka sig att ha med i sin BoM?

att man har hällt fil i kaffet kändes inte tillräckligt stort. Men det fanns ett ämne som jag behövde bearbeta, något som är en stor del av mitt liv och som därför borde finnas med i Boken om Mig.

Min lo "a big mistake" handlar om perioden då jag sa upp jobb, lägenhet m.m. för att flytta 65mil söderut för att bo med min mamma och försöka återfå kontakten med henne. För er som inte känner mig närmare så kan jag ju som bakgrund berätta att jag växt upp med min pappa till större delen, min mamma flytade när jag var 4,5år. Hon bodde i samma kommun länge men nu bor hon utanför Borås. 

image340


När jag flyttade ner så fick min låtsaspappa precis ett jobberbjudande och det blev klart att hela familjen skulle flytta till Paris. Jag var såå välkommen att följa med, men hemmakär som jag är så var 65mil långt nog för mig och jag bestämde mig för att detta med högskola i borås och bo med mamma var ingenting för mig så jag packade ihop mina saker å stack uppåt igen. samma dag som Anna Lindh dog satt jag i en bil påväg norrut, det kommer jag nog aldrig glömma.

Hemma i Bollnäs utan bostad, möbler, jobb, pengar och utbildning. Men idag, 4år senare så sitter jag här med villa, sambo, dotter och jobb. Så inget ont som inte har nått gott med sig men just då kändes livet helt hopplöst och bortslösat på mig. 

kramar

2007-10-29

den sötaste

Idag fick jag och Matilda ett så välkommet främmande. En sötnos och hennes söta mamma var här. Vi var hemma idag eftersom dagis har stängt pga utbildningsdagar eller vad de var å efter lunch ringde Maria och frågade om hon och hennes lilla Savannah fick komma och hälsa på. Ådet är klart de fick det.

fick några foton på Savannah iaf och dem blev såå fina i sepia och svartvitt åxå. 

image332

  



Liiite sugen man blev efter en till nu ;-)




och för er scrappare, kolla in ugglorna på bodyn :-D

2007-10-28

Fler kort till pappas jobb.

Igår å idag har jag hunnit med å göra klart 3 till Julkort. Alla tre med stämplar från Magnolia. Två med samma papper och stämpel och ett som är mer likt de julkort jag la ut för några dagar sen. 

De första två har ett papper från reminisce som heter "Northen Exposure" Det är alltså fram och baksida av samma papper som är vitt i grunden på ena sidan å blått i grunden på den andra. Det röda pappret är Bazzil-criss cross "kisses". 

image324

och här är en detaljbild på det ena kortet eftersom jag gjort stämpelmotivet och fotomattan i två 3D-lager och så ser man att snöflingorna är i filt med glitter på åxå :-D 



image323


Det tredje kortet är ett varmare kort i grönt och rött med papper från Basic grey-dasher (det gröna) och från basic grey -scrlet letter (det röda).  

image326

Hjärtat är en stämpel från Hänglar och stänglar. "God jul" är stämplat med magnet stämplar "rummage". Brads från Making memories.




kramar

Vad säger man?

Jag fattar inte?? vad är jag inne i för period i mitt skapande egentligen? det flyter på som sjuton, jag skapar å blir nöjd med det jag gör på löpande band. Jag känner verkligen att jag hittat rätt nu, jag älskar detta och mår sååå bra av att hålla på med det. Jag som alltid fick höra att jag inte var den konstnärliga i familjen att Tina (min syster) var den kreativa å konstnärliga å jag var med logisk och matematisk. JA där fick ni en knäpp på näsan jag kan åxå!

Varför svabblar jag så mycket det jag ville ha sagt var ju WOOOHOOOOOOO!!! JAG VANN!!!!!! femte utmanignen på utmaningsresan :-D här är min LO "Paparazzi" denna utmaning var att lifta en LO och såhär blev alltså min tolkning med foton på Pylle :-D

image331

å om ni vill ha lite godsaker så missa inte mitt förra inlägg ;-)


kramar ocg godnatt nu ska här mysas med älsklingen

2007-10-27

Jag HAR skapat

men en LO som jag gjort är till en tävling på stellas.se å de har inte lagt upp den än så jag får inte visa den än men säkert vilken dag som hellst. Sen har jag gjort ett till julkort men det har jag inte fotat än men imorrn får ni nog se det.

Idag umgicks jag lite myd pylle å vi hade jättekul, iaf jag :-D nu är jag ensam hemma, eller matidla är ju hemma men hon sover ju. Fredrik är på after skoter :-D det är skoterns dag idag för er som undrar.

Nu ska jag titta på "en prinsessas dagbok 2" :-D måste passa på när fredrik itne är hemma för han uppskattar nog inte den filmen ;-)

Tvättade alla matidlas nya kläder idag så hon kan ha dem på dagis i veckan :-) jag tvättar alltid alla hennes nya kläder för jag vet hur det är att reagera på kemikalerier och parfymer m.m. jag är själv väldigt känslig i huden med eksem och dyl och det är även fredrik så vi vet ju vad vi har å vänta oss med matidla :-( man kan ju hoppas att hon slipper det men chansen är ju liten. 

här är matilda med hennes favorit sysselsättning. Sitta i soffan och läsa en bok. Hon är så underbar, kan syselsätta sigsjälv hur bra som hellst. Ibland så ropar hon "Mamma, sitta?" då vill hon att vi läser tillsammans men om jag inte har tid så är hon nöjd med å läsa själv ändå. 
image322

just på det här fotot läser hon i sin egen "första året album" då sitter hon å säger "mamma" "Pappa!!!" "liiiiten" (om sig själv som bäbis) å ett å annat "kissen" vovvov" å "brrrilen" smyger sig in när hon ser bilder på katter, hundar och bilar. 


I övrigt så är hennes favoritord just nu "OOOJ!!" "Meeen" och "neeeJJJ" å itne nej som ett trotsigt nej utan hon säger det med full glädje för å härma mammsen :-D

2007-10-26

IKEA

japp idag drog jag, Matilda och Matildas farmor Carina med bilen ner till valbo som ligger 10mil söder om Bollnäs där vi bor. det är det närmaste IKEAT härifrån så man kommer inte iväg så ofta. Jag hde massa saker på shoppinglistan till en annan sak men så shoppade vi självklart ltie saker till scraprummet, bl.a en magnetlist med tillbehör, en sån bläckfiskliknande sak med klädnypor som man kan hänga upp foton m.m. i och lite fina lådor. 

Till Matidla shoppade vi två Mammut pallar och en vagn med klossar, hade även en beställning från pylle på en gunghäst till Ester. Vi åt lunch på IKEA och sen började Matidla bli trött, inte konstigt för klockan var ett. Vi hade inte haft plats i bilen åt vagnen pga av hyllorna som skulle få plats i bilen på väg hem så vi tog våra jackor å la i kundvagnen, sen hade carina tagit med en kudde å en fleecefilt så vi bäddade ner henne å hör å häpna men Matilda, 1,5år somnade i kundvagnen å sov i 50 minuter medans vi shoppade på kappahl och HM. Hon var så underbart söt å stördes inte av folk, ljus och telefoner. 

jag köpte till Matilda en uggle-pyjamas på kappahl, en tshirt som var röd/svart randig, Carina köpte en vit klänning med röd/svart blommor och svart/röd randiga strumpbyxor till Matidla det med. Vi köpte åxå ltie små hårsnoddar till Matidla och även till Ester. För hör å häpna, matildas hår är så långt bak nu så man kan sätta upp en liten toffs ;-) 


Hela dagen var Matidla så underbart snäll, hon rev inte i saker å skrek inte trots att hon var trött och vi hade otroligt roligt alla tre. Vi kunde ha matilda "lös" inne på HM å hon bara följde med oss å kollade på saker utan att riva och slita, hon kom när man ropade och var bara så glad å nöjd hela tiden. Men så fort hon såg en tröja med en katt på (och det var många) så var hon tvungen å stanna å sägaa "ISSEN!!!" några gånger. 


såhär gör man om man vill få sitta å måla lite stämpelmotiv, fram med papper å pennor åt dottern åxå så är hon nöjd ett bra tag. Där sitter vi tillsammans å ritar å målar. 
image320

image321

2007-10-25

Julkort

gjorde tre julkort igårkväll. Man ska ju ha lite till eget bruk å så åxå så det är ju bra å göra en hög :-D Julkortet med pojken med paket blev jag osäker på om det är ett ängelföretag han kommer ifrån så deska jag kolla men julkortet med paket på är det ju bara paper piercing på så detfår åka med till försäljning. Idén till dessa paket kommer från förra årets julnummer av scrapbooking-mm. Pysselgumman (theresa) hade gjort ett liknande julkort där hon gjort sånna här paket. Å jag som råder brist på julstämplar tackar å tar emot alla tips på julkort utan stämplar :-D

Först ut: Pojke med paket, pylles stämpel som brukar användas till grattiskort men passar ju lika bra till jul.

image317



Sen kommer katt med tomteluva, huuur söt är inte denna stämpel men detär ju itne ett ängelföretag om jag förstått det hela rätt så det är ju synd. Stämpeln är Bitte71s :-D tack gumman. God Jul är utstansat med QK-uptown girl, tack Pylle :-D man kan tro att jag inte äger någonting själv men mitt scraprum vittnar om motssatsen ;-)

image318


å sist men inte minst kommer paketen. Ska nog göra fler liknande julkortåxå. alla vill ju itne ha stämpelmotiv på sina julkort.

image319



Som ni ser så harjag samma bakgrundspapper på alla tre, jag har kvar lite dasher å fruitcake från förra året så dde passar ju bra nu.



kramar

2007-10-24

Lite närmare en digital systemkamera

japp, samlandet för att kunna köpa en bättre kamera pågår för fullt, önskar mig pengar till en kamera i julklapp åxå å sambon har sagt att de ska jag få. Min kamera som jagh ar nu är en bra kamera som ligger lite mittemellan en kompaktkamera å en digital systemkamera det är en konica minolta "dimage Z3" den har bra md zoom och man kan ändra massa inställningar på den MEN den har gått sönder lite :-( man kan fota med den men det blir ett svart hörn på bilden, just nu redigerar jag bort hörnet i photoshop men det är dryyygt när man måste göra de på alla kort.

Iaf så läggerjag alla pengar jag trjänar på å sälja kort i denna kamerafond och idag var jag till pappas jobba med lite beställningskort å då hade en annan dam där köpt 2 kort åxå så jag kom hem 300kr rikare :-D plus 20kr till matidla sparbössa :-D de är så snälla allihopa på hans jobb. 

här är beställningskorten:
image312

image313

image314

image315

image316


Så nu var alla julkort och farsdagskort slut i min bunt där så jag måste scrappa massa kort, å måste ju hinna göra en hel hög tills jag ska vara med på den marknaden som jag berättade om åxå. hmmm....å så håller jag på med etapp 6 på utmaningsresan uppdrag tyg ;-) Har bara börjat. sen vill jag ju hinna med en LO till jommas för de var så rolig annons att scrappa efter.


å så håller ju den stora hemlisen på att komma till ytan ;-) kanske nästa vecka är det helt klart :-D 

kramar

2007-10-23

Snabbscrapp

Det är tema "snabbscrapping" den här månaden på scrappiz.se och de vill att man ska skicka in LO:s man gjort på mindre än 30 minuter så jag tänkte göra en egen uppladdning här med ett par LO:s jag snabbscrappat. Jag ÄR ju en snabbscrappare så jag kände att de där med att utmana sig själv å skicka in till dem var inget för mig ;-)

här kommer nån snabb-LO iaf, de varierar mellan 10-60 minuter hur läng tid dessa tog:

image308

image309

image310

image311


å JA vit/svart/mörkbrun cardstock är det jag använder 9ggr av 10 :-P

2007-10-22

Farmors flicka

japp, så var etapp 4 av utmaningsresan avklarad och jag knep andraplatsen :-D woohoo :-D så jag håller kvar min tredjeplats i totalen fortfarande :-D peeerfekt! 

här är mitt bidrag till etapp fyra som gick ut på att tillverka egna dekorationer av något annorlunda material. LO:n heter farmors flicka och jag har tagit laminerad plast som jag klipptut hjärtan i som jag målat akrylfärg runt kanterna på och sedan sytt fast på LO:n

image307

Älskar dessa foton på matidla och hennes farmor, jag knäppte dem i smyg från fönstret så man ser hur kärleken dem emellan bara strålar. 

LO:n till etapp fem är inskickad å den röstningen är påbörjad :-D spännande för den LO:n blev jag åxå supernöjd med, det verkar vara min vecka de här va ;-) dessutom så var jag upp på pappas jobb på förmiddagen å hade med mig massa kort som jag gjort å på engång fick jag sälja 6st plus att en kvinna där ville ha med mig på en julmarknad för handgjorda saker i november, hon ville sälja mina kort plus att jag skulle sitta där å göra kort på plats om jag ville :-D 


Måste ta å tillverka julkort på löpandeband nu :-O har ju bara en julstämpel åxå å den är itne nån som man får sälja kort med :-/ måste köpa ltie stämplar från ängel-färetag eller vad de heter...ojojoj vad bråttom de blev. 


kramar

2007-10-21

Tom helg

ja, det har ju inte blivit nå mycket uppdaterat i bloggen nu i helgen, har inte orkat helt enkelt, matilda har ju halsfluss m.m. å hon får medicin 3ggr/dag å sover jättedåligt på nätterna så jag har jordens huvudvärk idag. Plus att vi idag har haft nybörjarkurs nere på handarbetsboden och och Pyret. 

Ikväll kommer vinnarna å så tillkännages i scrappiz stora vår å sommartävling. Jag har ju själv gett upp att jag ska ha någon chans efter det att fotona blev suddade så jag tror itne att jag kan få någon högre placering men det är ändå otroligt spännande å se hur ställningen blir. Nyss tillkännagavs ställningen i deltävling fyra och där hamnade jag iaf väldigt högt upp så det var kul eftersom jag var väldigt nöjd med mitt bidrag till den deltävlingen. 

Det var ju den här jag gjorde till den deltävlingen:

image291

helt i chock...

ja ni, jag fattar nog inte just nu vad det var jag läste nyss.... jag kom fyra, fyra.... jag har vunnit en revolution!! nog för att jag har en CB men ändå, att vinna en reva! å Paradise vann!!! grattis gumman det är du sååå värd.

sitter å kollar på listan över folk å inser vilka jag slagit, mina idoler,.

kanske ska förklara vad jag svabblar om åxå... jo finalen i scrappiz stora vår å sommartävling är avgjord. Å jag kom 4, vilket innebär ett superpris i form av en sån här:

image292


för er som itne är involverad i scrapvärlden mer än att ni läser min blogg så kan jag förklara att det här är en maskin för ca tusenlappen som man stansar ut bokstäver å figurer med (fin förklaring)


SÅÅÅÅ nu är ni bra nog sugen på å se mina bidrag va??? Jaj ag är såååå sugen på å få visa dem utan suddning i ansiktet åxå :-D Man skulle skapa två alster som hörde ihop på temat "musik med sommarkänsla" desstuom skulle man ha med någon detalj från var å en av de fyra deltävlingarna. 

först ut är LO:n "Mina värsta sommarplågor"

image293


sen kommer bidrag två som blev ett clearalbum om mina topp fem sommarhits.

image295



image296



     
    

image297

  


sååå, nu efter att ha suttit å lagt in bilderna så börjar det sakta gå upp för mig att jag faktiskt kom fyra i denna tävling!! å vilken tur att fredrik kommer hem snart med godis för nu har jag rätt å fira lite tycker jag :-D

2007-10-19

Savannah

Jag har ju gjort ett kort till min kompis lilla tjej åxå, de fick kortet i måndags så nu kan jag ju visa upp det åxå :-D Världens underbaraste lilla bäbis :-D hon hade masa hår, det är ju inte jag van vid med tanke på matildas fjun :-P

Kortet är åxå gjort efter Muhrens kort som jag hade inspireras av till julkorten. Älskar Muhrens stil och just det kortet som hon gjorde till Asamia var sååå fint med tagsen. 

image290

Som ni ser står det Savanna utan H på kortet, jag stämplade dit ett H efter jag fotat kortet för i mms:et jag fick från dem på BB så skrev de savanna utan h men sen när de kom hem så skrev Maria Savannah med H :-D så kan de vara.

Stämpeln är en hängel som Pylle köpte på gävlemässan i våras, den är så söt :-D 


å för er som undrar hur det går för oss med matidla så kan jag berätta att i natt så sov hon itne heller så bra, lite bättre men itne alls bra, imorse åkte vi till Hälsocentralen och först träffade vi en sköterska som konstaterade att prickarna var loppbett!!! från katten, sååå jäkla äckligt! varför har man katt egentligen? sista halvåret har våran ställt till med så mycket, loppor, maskar, spyor, å inte minst den äckliga RÅTTAN som han släpade fram på golvet så matidla fick tag på den å gav till mig om ni minns det. JO man har katt för att dem är så härliga när de ligger å sover! precis som bebisar :-D hahaha

Ja iaf, så fick vi träffa läkare åxå pga hennes mun, det är ju den hon har ont i å inte kan sova å äta för. Han onstaterade halsfluss OCH loppbett på tungan :-( plus två nya kindtänder, inte konstigt att munen gör ont :-( 

Sen åkte vi på apoteket, kattens loppmedel var dyrast, ca 200kr! och matildas pencilin 187kr å så köpte jag flytande alvedon för 50kr så det var halva barnbidraget på engång. Tur att man är rik ;-)

2007-10-18

Nygammal BoM

Här kommer en BoM sida som ajg gjorde för ett par veckor sedan. Jag ville inte lägga ut den på engång pga att fotona kunde avslöja en sak, mensen så visade det sig at de inte kunde de men så har de itne blivit av helt enkelt ;-)

Jag köpte magnetstämplar på gävlemässan för några veckor sedan och det var efter den mässan som ajg kom på att jag skulle göra denna LO. Jag hade åxå suttit och diskuterat med Pylle att vi använder nästan uteslutande vit, svart eller mörkbrun cardstock som bas om vi inte använder nått mönstrat istället. Så även det utmanade jag mig själv att använda en färg som var ovanlig för mig att använda som CS-bas. 

Det är alltså en "Jag är..." från A till Ö" till min BoM i 8*8. å jaa korten är ganska små :-D Jag har tagit med både bra å dåliga å mittemellan saker som jag är. 

image285


Q, Z och W kändes lite svåra först men jag tycker jag löste det bra :-D å sanningsenligt :-D 




Nu ska jag snart ringa min svärmor, hon är ledig idag och jag har inte fått sovit många minuter den här natten heller så jag ska kolla om hon kan ha matidla lite, måste ju handla, fakturera, åka till pappa med kort, soooova å laga lunch. 


kramar

Gamla BoMar

japp, jag gick igenom mappen med opublicerade LO:s nu å såg att där låg tre stycken BoM-LO:s som jag skickade in till tidningens "BoM" tema, eller iaf två av dem skicakde jag in den ena tror jag att jag aldrig skickade för jag är missnöjd men två av dem skickade jag in iaf. 

Först ut är en LO där inspirationen kommer från Elsie Flannigans bok "52 scrapbooking ideas":

"Han är min!"
image286


Sen har vi en list-lo som jag gjorde när scrappiz hade BoM-tema en månad å de skrev upp massa saker man kan göra om till sin BoM å då hade de med att man kunde lista favorit filmer, tvprogram eller dyl. å TV-narkoman som jag är så gjorde jag det.

image287


å den sista som jag inte gillar själv så den känns knappt färdig för jag blev missnöjd med den medans jag gjorde den, en LO om den gången jag faktiskt fick skicka in en LO till tidningen, den första LO:n jag maialde dem öht.

image288


Nu har vi avlopp!!!! det är inte helt klart så just nu så är den "förseglad så inge vatten rinner ut men inom en vecka ska det vara helt klart, men nu kan vi alltså använda avloppet iaf :-D Matilda verkar ha väldigt ont i munnen, jag vet inte om det "bara" är kindtänderna eller om hon har nå blåsor för det gick höstkoppor på dagis. Jag ska åka upp til HC imorrn oavsett om hon sover eller ej i natt för nått är de ju :-( Hon är iaf glad å pigg på dagarna å har inge feber men hon har väldiga eksem i rumpan åxå, så kan de ju bli av tänderna för bajset blir så frätande men jag får visa doktorn allt imorrn tänkte jag så det inte är nå.

kramar

2007-10-17

Föräldraråd

Japp, som ni vet så var jag på mitt allra första föräldramöte i torsdags. Då behövdes två representanter till föräldrarådet å eftersom många in kunde eller ville så ställde jag upp, det är två möten på ett år å man sitterbara ett år om man itne vill nå mer så det var ju inget övermäktigt ansvar iaf ;-)

Sen hörde jag fröknarna prata om att de skulle sätta upp en låda för föräldrarna att lägga frågor och funderingar i som de vill att föräldrarådsrepresentanterna ska ta upp på mötet så då tog jag saken i egna händer :-D 

image279

image280

image281

jag slängde ihop den på en timme på kvällen innan jag skulle sova så den är inte så jätteavancerad men helt okej å fröknarna blev glada. Pappren är från basic grey-mellow.


Mera scrapping kommer uppladdas underdagen men ajg sprider ut de lite så det inte blir ett jätteinlägg med 20 bilder i :-D

Till brudparet

Jag har gjort ett kort som inte är så "fnyzigt" ett väldigt enkelt och avskalat kort som inte ens har en rubrik. 

Stämpeln köpte jag på Pappershuset i Hudiksvall, den är monterad och var på rean deras så jag betalade inte ens 10kr för den :-D köpte denna och en stor monterad tomte som ni kommer få se på kort lite senare. Gillade enkelheten med denna, ska bara införskaffa ltie embossinggrejer för jag tror att det skulle passa super på denna.

image282

Bandet, kortstommen och "fotomattan" är lite mer vinröda i verkligheten.

Meeeeer jul

Japp här kommer ett par till julkort. Jag laddade inte upp dem med de andra fyra här om dagen eftersom de fyra var gjorda efter samma "lift" och de här två är gjorda bara lite sådär ändå. 

På det första kortet är det min alldeles egna stämpel :-D tomten som jag skrev om i förra inlägget som jag köpte på rea, han är så fin. Monterad och ca en DC hög. Pillig att måla med distresser bara, här skulle pro-marker pennorna verkligen passa bra. 

image283

Det röda pappret är från basic grey-mellow  och det blå/prickiga är basic grey-dasher. I övrigt har jag använt utstansade Fernblad, peel-offs i guld, blommor, knapp, grön floss, lite blandade band och en journalingbiljett som jag köpt på jommaslillakrypin


Andra kortet är med en till vintrig Tilda från Magnolia som jag fick av Bitte71. Papper från Basic grey-dasher och från MME. Typsnitt QK-stiletto, filtsnöflingor med stickles på, band, garn, utstansade tags och röda häftklamrar frn dollar store ;-)

image284



Nu till lite nyheter om våran gräsmatta......den är helt uppgrävd, vi har fortfarande inget avlopp och ikväll kommer en lastmaskin för att lyfta upp en del av vårat förråd i luften å sätta ner det på andra sidan trädgården igen för att där den delen av förrådet står nu ska vi ha trekammarbrunnen....så det är ännu en stor del av gräsmattan som kommer grävas upp, vi har det såååå snyggt just nu. Dessutom så är ju matidla hemma idag som vanligt på onsdagarna men idag är hon lite febrig så det har ju itne varit roligt, vi har inte kunnat göra allt som jag tänkt att vi skulle göra idag, eftersom hon inte är pigg, detta innebär att vihar varit instängda i huset större delen av dagen, utan avlopp och med en sjuk dotter, dessutom grinade hon från och till hela natten så vi är båda totalt övertrötta. 

Så då förstår ni att jag är lite trött å less, men jag måste få säga det, sånna här dagar är dagar som min förlossningsdepression brukar brusa om som sjutton och jag brukar få panikattacker då å då. MEN ingeting idag, detta har gjort att jag är extra glad trots trötthet och att jag mpste kissa bakom en båt. För er som vet hur det är att må så här vet åxå hur skönt det är när man verkligen känner att man tagit ett stoooort steg i rätt riktning. 

Jag kommer säkert alltid ha kvar lite depressioner och attacker men att kunna ha stressiga dagar måste jag klara av utan att totalt kollapsa. 

Tack alla underbara människor där ute som tittar in i min blogg med jämna mellanrum coh lämnar snälla kommentarer över det jag gör. Att det finns folk som tycker att det jag gör, min egen lilla konst om man får kalla det för det, är fin. Pussar på er! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...