2010-05-31

Mina tjejer



mina två skruttiga tjejer, tänk vad goa de är. De är så goa med mig och oftast med varandra åxå även om edit ibland drar tildan ihåret eller Matidla testar att lägga sig lite på edit eller håller fast henne bara för att hon kan.

men mest är det den lilla som skriker högt även om matilda inte gör nått speciellt, hon blir liksom arg bara matilda vill hålla hennes hand eller nått. Men vill man itne så vill man itne å det visar hon tydligt .-D

Denna vecka börjar Edit "på riktigt" på dagis men denna veckan går de bara 3 dagar och mellan 09 och 15 så det är lite mjukstart :-) sen kommer de gå 4dagar /vecka mellan 09 och 16 så det är ju ändå itne heltid. Vi vill ha det så helt enkelt.

Ikväll har jag och Judit varit på gymmet och kört 1,5timme, skitskönt å komma igång med det. Man blir så där härligt trött i kroppen :-)

god natt//H

2010-05-30

Vårmarknad 2010

Idag åkte jag och tjejerna ner på vårmarknaden i Bollnäs medans karl i huset jobbade. Vi köpte t-shirtar, en rockring och sen åkte Matilda och Edit griståget och amtilda åkte på en sån med hästar som snurrar runt runt :-)

Sen var det dags för lunch, korv åt edit å hamburgare åt mig och Matilda:




Senare dök farmor och farfar åxå upp och då blev det mera karuseller

hoppborg:


Flygande raketer:




Griståget en gång till :-)


Hästarna igen och denna gången fick även Edit prova eftersom jag kunde vakta vagnen med alla saker medans de åkte:




Tror det blev 4 turer på hästarna för matilda, 2 för edit, 4 turer i raketerna för amtilda och 2 turer på griståget för båda och så en sväng i hoppborgen eller kanske 2 å sen gick farmor, farfar och amtilda till elkparken och ajg och edit åkte hem så hon fick sova.

Efter Edit hade sovit så skulle jag packa kött så då tog Farbror tomas vagnen och Edit och de gick å hälsade på Pär och Herman å sen gick de till farmor och farfar. Efter packandet var klart för min del så kom fredrik hem med en Pelargon å ett gäng kålrabbisar :-) till mig på morsdag.

Sen stack jag iväg på en jogging/promenad på 6km, stannade hos sävrföräldrarna där barn och sambo var och så bjöd de på middag m.m. å sen hem, lägga brudar, sambon jobbar och judit sitter här och håller mig sällskap.

Titta vad jag försöker rycka upp mitt bloggande :-p

//H

Motion

Söndag: Intervall 6km
Måndag: 1,5 timme gym
Tisdag: Intervall 4km
Onsdag: Promenad 7km
Torsdag: Promenad 7km
Fredag: jobbjobbjobb ;-) slutade 18 å sen middag så ingen motion idag
Lördag: 1mil cykling

Saker

Jaa visst är det märkligt att man ska köpa en massa saker för att känna sig peppad ibland :-S men så är det. Nu har jag både tecknat en prenumeration på "ToppHälsa" och idag hämtade jag ut mitt paket med en ny fin träningsjacka och ett par capriträningsleggings (vilket ord).

Båda beställdes i storlek medium och jag har bara provat jackan som jag var mest osäker på men den satt skitbra, tunn, dragkedjefickor och kändes skitskön.

Får se om jag ska iväg senare ikväll på en runda så kanske nån får fota mig med min mobil så kan jag visa hur min outfit ser ut.

Så nu har jag bra skor, jacka, byxa, bh och strumpor. Nu måste jag ta å handla massa nya trosor, tappar man 19cm runt höfterna så kan ni ju bara gissa hur mina trosor sitter och ser ut :-D ser ut som det skulle få plats en till person i dem ;-) tur att jag hade några som jag inte kunnat ha på länge som sitter lite bättre iaf.

Så nu ringde fredrik å meddelade att det kommer griskött NU....kul, han jobbar, jag vill inte ens ha grisköttet då jag tycker att det är massor av jobb med det när det kommer, att ta handom en halv gris helt själv med en ettåring hemma är inte min syn på en bra morsdag precis....

/H

Veckovägning 2010-05-30

Vikt sist: 73,7 kg
Vikt idag: 73,6 kg
Viktförändring denna vecka: -0,1 kg
Viktminskningtotalt: -20,9 kg
Min startvikt: 94,5 kg

Jaha, ingen strålande vecka, men ett minus är ett minus. Blev grymt bra med motion senaste veckan men även en massa fusk å grejs så jag är inte så förvånad, bra att jag motionerade så mycket annars hade jag ju gått upp.

Har ju även kommit ner till sånna vikter så BMI ligger på en hälsosam nivå m.m. så jaa då finns det ju itne lika mycket att tappa kvar heller :-) Men nu måste jag gå ner i snitt 0,9kg per vecka för att klara målet av under 70 innan midsommar, hualigen.

Längd: 175cm
Vikt: 73,6kg
BMI: 24


//H

2010-05-29

Liten Axel

Idag har jag och Edit finbesök av lilla Axel. Resten av familjen S är på äventyr så då fick A vara mdd mig och Edit. 07:30 imorse kom han (Edit sov till 08:30) sen har dagen rullat på, de leker grymt bra med varandra, itne bara bredvid varandra utan de går runt tillsammans och hittar på massa olika saker, skrattar åt varandra och hjälps åt att flytta saker m.m. m.m.

Nu efter lunch så har de lekt i snart en timme i lekrummet själva å här sitter jag :-) man kanske itne ska vara så rädd för att få tvillingar ändå. När det där första året är över så är det ju lättare att ha två än en :-) men första året är 10 gånger svårare än att ha en förståss :-D






Nu är det dags att sova middag för Edit, Axel blir nog vaken en liiiten stund till. Just nu provtuggar han lite leksaker å pratar lite för sig själv.

//H

2010-05-28

Nu jäklar

Idag fick alla på jobbet gymkort av chefen fram till årsskiftet :-D så det beror inte på att jag ligger med chefen för i så fall blir jag lite nervös varför de andra anställda fick gymkort.

Så nu har jag gymkort på friscordia på rehn i bollnäs å jag och judit ska börja gymma iaf 1gång/vecka.

Fredrik tränar tisdagar och torsdagar så måndagar och onsdagar kan ju jag börja gymma lite men kanske kan bli lite knöligt å komma iväg 2gånger/vecka nu när det är så körigt med jobb för fredrik.

Känner jku at vikten börjar komma ner riktigt bra så nu passar det perfekt att börja få kroppen lite fastare och kanske få magen att sluta se ut som en randig degklump. kanske bara en randig tvättbräda tillslut :-D

Snart är det söndag och vägning åxå, spännande, satsar ju på under 70kg till midsommar så nu hppas jag på ett kilo ner på söndag så jag ligger under 73.

//H

2010-05-27

Måtten

Mätte mig idag igen. Här kommer de nya måtten och minskningen sen start är inom parrentes:

Överarm: 28,5cm (-5,5cm)
Höfter: 103cm (-19cm)
Byst: 102cm (-9cm)
Midja: 79cm (-17cm)
Lår: 60,5cm (-12,5m)

Ja tänk, nu är ju nästan brösten å höfterna lika breda :-D men 1dm runt brösten snart!!! Judit minskar åxå på brösten så hon erbjöd mig hennes BH:ar :-D för nu har jag hennes startstorlek :-D jag tycker det lät riktigt bra faktsikt för hon har ju massa snygga lyxiga BHar från uppsala :-D

Vabar

Ja vi blev hemma idag då matilda hosatde endel i natt, men idag har hon inte hostat alls å verkar helt pigg så imorgon blir det dagis igen och sista dagen på inskolningen för edit.

Imorgon ska Edit äta lunch och sova där :-) sen är vi lediga lördag, söndag och måndag :-) skönt å så är det ju marknad å morsdag m.m. i helgen och på lördag ska matilda följa med pappa och ann-sofie till söderhamn för lite orientering m.m. och jag å edit ska vara barnvakt åt lilla axel då hans föräldrar hade lite planer.

Hade möte på dagis idag om Matildan, å de verkar gå väldans bra för henne, hela trasschemat utom en liten ruta var nu helt ifyllt, ja språket har hon ju inga problem med :-D Det ända hon inte "kunde" var att berätta gåtor :-D haha vilka fyraåringar gör det?

//H

Kär...ett fint ord

Matilda vid läggningen:


M: "Hampus och jag är kära i varandra"

Jag: "är ni?"

M: "Jaa vi tycker om varandra"

Jag: "Är hampus kär i dig åxå?"

M: "Jaa... det är ett fint ord det."


Det är ju så att hjärtat smälter

2010-05-26

Mera bröllopsfoton

lite mera är nu redigerat.






Jag kan aldrig bestämma mig mellan svartvitt eller färg :-D bröllopsfoton är verkligen jättevackra i svart vitt men så vill man se färgerna i brudbuketten m.m. åxå :-D

//H

Hostar

Idag fick jag hämta matilda tidigare från dagis eftersom hon hade hostat massor vid lunchen och på vilan. Hon är pigg, glad och har ingen feber men hostar nå hemskt så hoppas det inte är nått osm är på gång att bryta ut :-( får se i natt hur mycket hon hostar. Om hon hostar mycket så blir båda tjejerna hemma imorgon men om hon blir bättre å inte det dyker upp nå fler symptom på förkylning så får de gå åtminstonde på förmiddagen.

Edit ska gå 08:30 till 10:30 imorgon så kanske de får gå den tiden båda två så edit itne missar en inskolningsdag och så hinner jag med mötet jag har inbokat och åka och handla. Annars kunde judit komma en sväng när hon jobbat klart ifall Matildan inte får sova nå bra i natt eller hon är sämre.

Ja det här vart ju mest mina egna funderingar, hade mest lust å skriva lite :-)


Idag fick Edit vara på dagis i 2 timmar alldeles själv :-) och det hade gått alldeles strålande, hon var så glad som en lite sol både när vi kom dit och hela tiden där och när jag hämtade henne :-)


nu skriker den minsta och jag måste börja med middagen

kramar//H

2010-05-25

To inspire one person

Tittar precis på "Ugly Betty" på femman och tankarna började snurra. Hon startar en blog för att hon vill inspirera andra, och hon säger att hon skulle bli glad om hon så bara inspirerade bara en endaste person.

Det jag tänker på är alla de som sagt att JAG inspirerar DEM och att de är imponerade av det jag gör. När jag började min kamp mot min övervikt så var det och är det för att må bra med mig själv, känna mig vacker och aldrig hade jag en tanke på att jag skulle kunna lyckas så bra och att andra skulle bli inspirerade av lilla mig.

Jag är nu 1kg ifrån att ha gått ner 25kg. Sen 10 Januari när jag gick med i viktväktarna så har jag gått ner över 20kg, jag vet att det är enormt mycket, förut när jag läste artiklar som "Jag gick ner 13kg på 2 månader" så trodde jag knappt på att det var möjligt om man inte gjorde nåt extremt. Men jag har inte gjort nått extremt, äter mat men tänker på att inte äta mer än jag behöver, undviker att småäta onyttiga saker, slutat med socker i kaffet m.m.

Det är så att jag har en viktblogg, där fyller jag i min vikt varje vecka och hur mycket jag gått ner (eller upp) m.m. jag fyller även i veckans motion och lite annat. Denna blogg har jag haft för min egen skull, som en liten peppning till mig själv och för att ha lite koll på saker.

Funderar nu på om nån är intresserad att följa denna blogg? Kanske det inte är så kul å läsa om min vikt å min motion men tänkte om någon är inspirerad, behöver peppning, motivation eller vad som hellst, kanske nån skulle vilja läsa den?


Ni får väl säga till om det är nån där ute som vill, säg till så kanske jag släpper in lite folk jag tänker itne låsa upp bloggen helt då jag inte vill hänga ut den för alla världens läsare men ni måste inte vara min allra närmaste vän för att våga fråga om ni får läsa den.


Har jag inspirerat en person?

2010-05-24

Gamla papper

Igår utmanades man inne på SWEbloggen att använda gamla papper, sånna som legat i ens scrapväska eller mappvagn lääänge. Jag rotade fram två olika sassafras lass papper.

"Du och din storasyster"



//H

motion

Söndag: Intervall 7km
Måndag: Intervall 7km +arm&axelövningar
Tisdag: Promenad 7km
Onsdag: Promenad 4km
Torsdag: (Vab), styrketräning hemma
Fredag: Promenad 7km
Lördag:

2010-05-23

Veckovägning 2010-05-23

Så, nu var det längesen jag vägde mig :-D men känns som det var rätt å väga mig på fredagen innan bröllopet och sen vänta tills idag.
Träning har det varit bra med denna vecka men ganska mycket mat i magen udner förra helgen :-D

Vikt sist: 74,8 kg
Vikt idag: 73,7 kg
Viktförändring denna vecka: -1,1 kg
Viktminskningtotalt: -20,8 kg
Min startvikt: 94,5 kg


Tjooohoo nu har jag gått ner 20kg sen 10 Januari :-) tror ni jag klarar 3,8kg till midsommar, det är alltså 4 vägningar kvar innan midsommar men om jag är nära så kommer jag nog göra samma sak den helgen att jag väger mig p åfredagen istället för söndagen :-)

föresten tror jag att de nu är 1kg till att ajg gått ner 25kg sen oktober åxå :-) hoppas på det till nästa vecka då :-D

Längd: 175cm
Vikt: 73,7
BMI: 24,07

Puss

2010-05-21

Tårtan

Måste ju visa den smaskiga tårtan som vi fick på bröllopet, även om jag, efter mari oc hfredrik skurit i tårtan, fick kasta mig fram och med spetsen a mitt finger lyckas rädd brudparet som började välta :-D stod å höll ett finger på sidan av dem tills en i personalen kom och räddadxe situationen :-D Kan vara halkigt att stå på en tårta och lyfta upp sin brud i luften :-D prova det själv nån gång vet jag ;-)



En ros lyckades jag knipa åt mig åxå ;-) var ju tre på varje av tårtorna och det var 5 tårtor så då kunde JAG få en och alla barn få en var :-D

//H

Mormor och morfar

Fick hem ett scrap-paket från stellas med en massa bruna/vintage papper i och började scrappa detta kort:




Men trodde inte att det skulle vara så jobbigt. igår kväll när jag ksulle sova så kände jag hur jag hade en stor knut i bröstet, visste knappt själv varför utan låg å funderade å kände efter. Jag trodde att jag var van att ha mormor och morfar långt borta men nu var det så längesen ajg träffade dem och fick en sån där mormorkram med pussar och klappar så nu kändes det så jobbigt att det är så sällan vi ses.

Nu har vi inte setts sen 2005, 5 år sen ganska precis nu i dagarna och jag tror inte att jag någonsin under mitt liv varit ifrån dem så länge. Vi pratar itne samma språk så att ringa är svårt, skickar ibland nått brev med kort på tjejerna men man kan itne kramas med ett brev och man kan inte känna den där lukten av mormor.

Anledningen att jag scrappar det där kortet är att de har guldbröllop, 15 oktober har de varit gifta i 50år och 9 månader senare (juli 1961) föddes mamma :-D traditionsenligt ;-)

Ser ni flresten på morfars mun vad det är jag menar med "schmidtova-haka" som han brukar säga att jag har, mitt överbett och lilla hakan där under :-) älskar att man kan se saker som man har gemensamt med dem.

Nä nu har jag fått skriva av mig iaf så nu känns det lite bättre å så ska jag scrappa klart deras "guldbröllop"-layout så jag kan skicka ner den till dem som present :-)

//H

2010-05-19

Redigerar

Känns som ajg inte gör nått annat än sitter här å redigerar foton, tittar igenom, slänger suddiga foton. Igår kväll kändes det som om ögonen höll på att ramla ur huvet på mig :-)

Det är alla foton från Mari och Fredriks bröllop såklart, över 2000 stycken blev det tagna :-o självklart är det inte 2000 BRA kort men ajg är riktigt nöjd med många många av dem :-) Visar några som jag inte visat på facebook här så ni får lite variation ni som kollar på båda ställena :-D












Några helt oredigerade, en tokig brudgum som tröttnat lite på att stå å va söt :-D


Påväg till fotoplats nummer 573 :-D


Kan väl visa några av de som finns på facebook åxå då för er som inte är in där å kikar:











Åter till korten innan ajg ska hämta matildisen :-)

2010-05-18

Inskolning

Nu har de två första dagarna på inskolningen gått och det verkar som hon älskar att vara där. Hon skiter totalt i mig och leker överallt där inne utan att bry sig om vart jag är öht.





Hittills har vi varit där mellan 10 och 11 sen åkt hem för lunch och sovning. Imorgon börjar vi redan 09.30 å går till 11. Hon blir väldigt trött nu när det är alldeles nytt så i bilen på väg hem så är hon nära att somna så det gäller å skynda sig med lunchen så hon får sova :-)

Hon blev så stor nu helt plötsligt när hon går runt där inne på dagis och sätter sig på de små stolarna å tvättar händerna i det lilla handfatet :-)

//H

Ute i solen

Å vad varmt å härligt det är nu på eftermiddagarna :-D fram åkte solhattar och kepsar och undan med täckbrallor å västar :-)

På eftermiddagen idag när jag satt å jobbade så hördes bekanta röster innifrån butiken, det var Ellen och Axel och deras pappa mattias som var där för att köpa nått till gräsklipparen så då blev det medbjudna till altanen för lite kaffe och lek istället :-)

Barnen åkte rutchkana, lekte i sandlådan och åt kaka.



Axel lärde sig att klättre uppför våran rutchkana, som dessutom är ganska hög...







Axel fick låna edits Rooosa solhatt å vart så söt :-) rosa blommor.

Nu sitter två slöa töser här i fotöljen och kollar på Nalle Puh. Matilda har tydligen blivit lite friserad idag på dagis.... ser inte ut å vara så mycket iaf.


//H

alla barn borde..

badanka hade en sån mysig lista i sin blogg. så jag tänkte kolla vad tildan gjort å inte gjort av detta :-D

Vad alla barn borde få göra/uppleva:

Baka sandkakor
Hoppa i stora vattenpölarLeka kull
Låna mammas klackskor
Tälta
Ha en baklängesdag (med bakåtvända kläder, pizza till frukost, efterrätt före huvudrätt etc)
Ro i roddbåt
Gunga
Klättra i träd

Leka i regnetFånga insekter i gamla syltburkar
Bada vattenspridare
En riktigt bra bok att sträckläsa
Simma (för nöjes skull)
Ta hand om djur och/eller växter
Odla smörgåskrasse
Sitta och drömma
Ha kuddkrig
Brottningsmatch med mamma/pappa

Bygga koja inne och ute
Plocka blommor
Bråk-leka med kompisarna
Klä ut sig till prinsessor, prinsar, riddare, hjältar osv
Hjälpa till att tvätta bilen

Fiska
Flyga drake
Åka pulka, skridskor och skidor
Tälta i trädgården

Samla på något (sudd, bokmärken, klistermärken osv)
Göra snöänglar
Rida
Fånga snöflingor på tungan
Smutsa ner sig
Baka

Kladda med fingerfärg
Gå på bio
Hitta på egna sagor
Dansa runt en midsommarstång
Överraska mamma/pappa med frukost på sängen
Plocka smultron på strå
Få sminka sig med mammas smink
Få sminka och fixa frisyren på mamma/pappa
Binda kransar av maskrosorSpela teater
Göra en show
Åka rutschkana
Måla
Klippa och klistra
Hoppa hage
Cykla
Åka tåg
Ha snöbollskrig
Gå på marknad
Köpa glass av glassbilen

Gå på cirkus
Se en teaterföreställning eller dansföreställnig
Besöka en djurpark
Gå på museum
Äta godis fast man redan borstat tänderna
Leka med en kattunge
Blåsa såpbubblor
Titta på fyrverkerier
Leka med geggamojja
Så eller plantera morötter, blommor eller dylikt
Äta solvarma jordgubbar
Blåsa på maskrosor som står gått i frö
Studera moln
Få frukost på sängen
Julgransplundring
Titta på stjärnorna
Åka karusell
Gå och handla åt mamma/pappa
Åka buss
Skratta massvis!
Bygga snölyktor
Få knäcka äggen själv när man bakar/lagar mat
Kamma mammas/pappas hår

Tillverka pepparkakshus
Få följa med mamma/pappa till jobbet en dag
Få den sista kakan
Lyssna på sagor
Öppna luckorna i julkalendern i förväg, i smyg…
Picnic utomhus och inomhus (med filtar och allt)
Gunga på en ”riktig” gungbräda
En övernattande kompis
Hjälpa någon som är yngre eller äldre
Bygga sandslott på stranden
Rulla nerför en kulle
Leka kull med grannkompisarna riktigt sent en sommarkväll
Grilla marshmallows
Gå i skogen
Plocka snäckor
Dricka vatten från vattenslangen i trädgården

Leka vattenkrig
Gå på skattjakt
Fnissa
Få sina bästa teckningar uppsatta på kylskåpet

Sälja saft och/eller kakor vid eget stånd
Skriva hemliga meddelanden
Vara vaken mitt i natten
Tro på tomten
Baka med play doh
Rita på marken med kritor
Få sova över hos en kompis
Samla pinnar
Hitta en pinne och låta den få förvandlas till ett svärd eller ett trollspö i leken
Hitta på hemliga språk med kompisarna
Bada bubbelbad
Äta tårta med händerna
Hoppa i sängen
Blåsa stooora bubblor av tuggummi som sen smäller och fastnar på näsan
Bära med sig egen matsäck i egen ryggsäck när man är på utflykt
Åka båt
Gå själv till skolan (med kompisar, men utan vuxna)
Skriva önskelistor och skicka dem med posten
Klättra på ”berg”
Få skrubbsår och bli ordentligt omplåstrad och tröstad efteråt
Äta godis fast det inte är lördag (fast bara ibland)
Få gå på kalas
Öppna presenter
Få post adresserad i sitt eget namn
Grilla korv över öppen eld
Få gå och handla med egna pengar
Skörda egna odlade tomater
Busringa
Gå ett ärendeTappa en tand och uppleva att den förvandlats till en peng över natten
Baka pepparkakor
Ha en låtsaskompis
Ha semester
Skratta ännu mer
Hitta på hyss
Berätta spökhistorier en sen kväll
Ha en brevvän
Leka hela dagarna!
Få sin älsklingsrätt på födelsedagen
Skolavslutning en varm sommardag
Tälja med morakniv på en pinne
Få den sista godisbiten
Blåsa ut alla ljusen på födelsedagstårtan och önska sig något!

Så mysig lista. Tänk vad många barn i världen som inte ens gör hälften av det där :-( som hämtar vatten, jobbar och går hungriga istället för att fnissa och blåsa såpbubblor...

Motion

Söndag: Promenad 2*20min
Måndag: Intervall 7km - 70min
Tisdag: Promenad 7km + armhävningar
Onsdag: Promenad 6km
Torsdag: Crosstrainer 20min
Fredag: Vilodag
Lördag: Trädgårdsarbete i massor

2010-05-17

Scrappeliscrapp

Nu har jag ju inte mindre än TVÅ layouter å visa er :-) Båda är till SWEbloggen, idag är det en skiss inne på SWE och här är min tolkning:

"Läsa bok"



Den andra var med på bloggen i lördags, då utmanades man att lifta en Layout som Malena gjort och Jag inspirerades av blocket med massor av små foton och av journalingens placering och min tolkning blev såhär:

"11 månader"


Den var det som ni förstår läääängesen jag gjorde :-D jag gjorde ju alla månadslayouter i ordning å innan hon blev 1 månad äldre.


Nu ska vi strax åka till dagis, det är ju Edits allra första dag idag :-)

//H

2010-05-14

Jag gjorde det!

Minns ni detta inlägg?

iaf så vägde jag då precis under 80kg (79,8) och det var den 21/4, jag sa även att jag skulle satsa för å väga under 75 innan IDAG då jag drar ner till Skövde på bröllop, å vet ni vad?

JAG GJORDE DET!!

nu väger jag 74,8kg :-) Jag har ett hälsosamt BMI och blir mer och mer bekväm i min kropp :-D helt underbart känns det.

Nästa målvikt är 70kg men får se NÄR jag tänker väga det ;-)

Bröllop imorgon

Ja nu är det fredag kväll, jag sitter här på Hotell Majoren i Skövde och imorgon smäller det. Då ska Mari å Fredrik gifta sig. Idag fick jag ett 8GB minneskort av dem så jag kan fota maaaaasssooooor åt dem :-) så då harj ag ett på 8 ett på 4 å ett på 2GB sååå kan nog fota 5000 foton :-D perfeekt. Har kanske fotat 100 ikväll, ingen jättetillställning ikväll men en mysig sammankomst för de gäster som redan anlänt till Skövde.

Det bjöds på smörgåstårta, kaffe å kaka :-) jag var duktig å åt endast en liten kaka iaf :-) smörgåstårtan var gudomligt god!


Jag ville åxå säga tacktacktack för alla snälla kommentarer i de senaste inläggen :-) lovar att de ska komma ltie ordentliga foton på mig nå tag här. Elin har lovat att knäppa lite på mig nu när jag nått det första målet :-)

Har även märkt stor skillnad på konditionen, jag tar ju min runda som är 7km sisådär 4 gånger i veckan försöker jag komma iväg och nu jobbar jag ca hälften av sträckan :-) det kunde jag ju INTE göra för bara 1 månad sen :-)

Ni märker att det här blir ett väldigt mixat inlägg. Tänkte visa ett kort från ikväll åxå, det är helt oredigerat då ajg inte har spcs på lappen men jag tyckte det var så himla mysigt när jag fick syn på Annas kaka, det har lyckats bli ett hjärta i kakan, alla såg alltså inte ut så här utan det var ju blandat mörk å ljus deg så alla såg olika ut men denna var ju helt bedårande å speciellt när vi är här för bröllop:



för att komma i bröllopsstämning kollar jag nu på "American Pie 3, the wedding" :-D hoppas det inte är lika mycket som går på tok imorgon bara ;-)

Nä nu ska jag sova. 07:50 hämtar de upp mig, då ska vi till frisören för 4 timmar av sminkningar, friseringar och påklädningar :-) jag ska helt enkelt fota hela kalaset jag å frisören ville ha foton till sin hemsida åxå så det ska bli spännande :-D champanje å jordgubbar är utlovade till frukost!

god natt alla rara!

//H

Veckovägning 2010-05-14

Blir vägning idag då jag är bortrest över helgen. Imorgon är det så dags för Maris bröllop i skövde och i min vanliga blogg skrev jag ju att jag skulle kämpa för å komma under 75 innan bröllopet :-)

Vikt sist: 75,9 kg
Vikt idag: 74,8 kg
Viktförändring denna vecka: -1,1 kg
Viktminskningtotalt: -19,7 kg
Min startvikt: 94,5 kg

Tjoohoo jag klarade det! Har åxå klarat mina första -5kg med "anta utmaningen" det är ju försjutton inte långt kvar till 70 nu, kanske inte vågar mig på att säga att jag ska komma till 70 innan midsommar ;-) men kanske till 1/8??

Hoppas på att nästa vägning ha gått ner 20kg med viktväktarna :-) sen jag vägde som mest har jag gått ner 21,9kg nu. Hade ju tänkt mäta mig när jag kom till 75kg men vi tar det när jag kommer hem från skövde :-)

Längd: 175cm
Vikt: 74,8kg
BMI: 24,42


//H

2010-05-12

Lillasyster

Lillasyster är vi båda två:



Min prickiga lilla mini som ska börja på dagis på måndag :-o tänk att lilla minifisen ska sitta vid ett litet bord på en liten stol å dricka ur ett litet glas å äta med en liten sked tillsammans med alla andra lilleputtar i lilleputtland :-D


//H

fundera

funderar skarp på att fuskväga mig på fredag morgon innan jag drar för å veta om jag klarar 75kgs gränsen innan bröllopet som jag hoppades på :-)

blir ju ingen vägning på söndag för då är jag borta så ev. om jag väger mig på fredag å sen väntar till söndagen efter med nsäta vägning....

funderar vidare

2010-05-11

Motion

Söndag: inget
Måndag: Intervall (mest gång)- 7km - 70min
Tisdag: Promenad - 7km - 80min
Onsdag: Intervall - 7km - 65min
Torsdag: Storstädningsdag
Fredag: Resdag
Lördag: Bröllop

2010-05-09

Veckovägning 2010-05-09

Så var det dags för "4 månaders vägningen" idag då, 10 Januari började vi ju å då är det ju närmast idag :-) även om februari är lite kortare :-D

Hade inga större förhoppningar men försökte hoppas på lite iaf, början av veckan fick jag till riktigt bra med motion men andra halvan har det inte blivit nått alls typ. I matväg har det varit skapligt, igår kväll var det ju middag på LillaK men det var inte så onyttigt, lite oljigt kanske men inte som å gå ut å äta nån annanstans. Men en del alkohol blev det ju :-)

Vikt sist: 77,2 kg
Vikt idag: 75,9 kg
Viktförändring denna vecka: -1,3 kg
Viktminskningtotalt: -18,6 kg
Min startvikt: 94,5 kg

Kan lova att jag INTE trodde på detta resultat, vägde mig nog 20 gånger och fick exakt samma siffror varje gång. Så wow! 1,3 ner gör ju att jag för det första har under 25 i BMI, jag har bara 0,9kg kvar till 75kg så möjligheten finns ju att jag klarar det målet till bröllopet, nog för att vägningen är ju inte fören dagen efter bröllopet men ändå. får se om hotellet har en våg annars blir vägningen på måndag morgon nästa vecka.

När jag kommer under 75 så ska jag ta mått nästa gång, ska hålla mig tills dess :-)

Längd: 175cm
Vikt: 75,9kg
BMI: 24,78

2010-05-02

Motion

Motion 2/5 - 8/5 2010

Söndag: Intervall - 55min
Måndag: Promenad - 7km - 70min
Tisdag: Promenad - 40min + Intervall - 7km - 63min
Onsdag: Styrketräning hemma
Torsdag: Vilodag
Fredag: ingen motion men massa lek med barnen
Lördag:

Veckovägning 2010-05-02

Så nu är det Maj, om 1,5 vecka har jag hållit på med VV i 4 månader, och om 2 veckor är det bröllopet :-) har 2,2kg kvar till målet som jag ville nå innan midsommar egentligen :-)

Vikt sist: 77,8 kg
Vikt idag: 77,2 kg
Viktförändring denna vecka: -0,6 kg
Viktminskningtotalt: -17,3 kg
Min startvikt: 94,5 kg

Sen oktober har jag nu gått ner 20,5kg :-) å snart är jag nere på "godkänt BMI" åxå vilket känns riktigt skönt! Nu ska jag försöka ha samma motiovation denna vecka som de sista två veckorna, det kommer dock bli lite mindre motion denna veckan tror jag för idag jobbar fredrik hela dagen och i veckan så är det ett par kvällar som är uppbokade redan. Menmen några intervallövningar borde jag komma ut på :-)

Nått som är riktigt roligt idag är att jag äntligen fick mamma att prova vv istället för GI, hon hade gått ner 4kg med GI på 15 månader så nu skulle hon prova vv eftersom det gick så bra för mig och idag var första vägningen å tro på sjutton -2,2kg!!! VV är bäst, snart kommer jag gå runt som en VVpräst å försöka frälsa folk :-D

Längd: 175cm
Vikt: 77,2
BMI: 25,21


kramar

2010-05-01

Scraplift

Idag blir man utmanad att scraplifta norska scrapparen Oddbjörg inne på SWEbloggen. Gå in på SWE för att se hennes fantastiska layout och de andra medlemmarnas fantastiska tolkningar.

Min tolkning blev en födelsedagslayout från Edits 1årskalas, de fantastiska papprena är från Graphic 45

"Öppna paket"


Jag inspirerades av upplägget på layouten med cirkelformen och den rivna kanten, jag har även försökt plocka upp lite av färgvalen från originallayouten.

//H
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...