2010-09-05

Turkiet del2 Jeepsafari

På Fredagen var det alltså dags att kl 0900 stå utanför hotellet och vänta på en Jeep som skulle ta oss med på en heldagstur upp i bergen.En grön jeep kom med en förare som hette Gurkan (ja han hette det) vi samlades på en parkering full med bilar, tyskar och britter. Det var bara jag och åsa som INTE var tysk eller britt så vi blev under dagen ökända av någon anledning, "the swedish girls" placerades således i en jeep med fyra tyska turister, varav en av dem hade blivit ombedd att köra den jeepen så vi hade en tysk man som chauför och alla fyra tyskar vände sig om då och då och pratade med oss på tyska, skrattade lite och sen vände de sig om igen utan minsta notios om vårat "do you speak english?" de skrattade när vi försökte prata tyska men tillslut var det det enda vi kunde göra, danke å bitte å wasser kunde vi ju lätt men när vi skulle förklara om de svenska fjällen så tog även åsas skoltyska slut.

vår tyske chaufför:


Jeeparna for upp och ner längs taurusbergen, vi fick se massor av olika odlingar, vattenmelon, bomull, jordnötter, aubergine, sesamfrön, granatäpplen, persikor, lime m.m.

På förmiddagen stannade vi hos en liten turksik familj där den äldre damen i familjen satt i skräddarställning på en matta och bakade turkiska pannkakor åt oss. De plockade även ner två kameleonter från trädet precis bredvid mig, åsa var inte så lycklig över dessa små krabater, men häftigt att få se hur de lever här vilt.Vi fick plocka färska fikon från ett träd och äta, mycket godare än torkade på julen, vi stannade vid Manavgatfloden och badade i kallvatten, de turkiska guiderna hällde kallvatten över alla som inte frivilligt gick ner i badet.Vi stannade även vid en stor damm, 200m djup som försörjde storadelar av södra turkiet med vatten, det var en fantastisk utsikt därifrån. Här började även en episod med den turkiska fotografen Doran, han kom fram till Åsa och mig och frågade vad vi skulle göra på kvällen, we dont know svarade vi (tyvärr) då han såg det som ett gyllene tillfälle att erbjuda mig en kompis till honom och själv verkade han vilja ha med åsa på en dejt. Å vad svarade vi då?? jo vi var så smarta så vi sa kanske! hahaha så sen blev vi itne av med honom på en stund.

Efter en massa snirkliga serpentinvägar med en tysk chauför iförd vacker huvudbonad så kom vi fram till en restaurang som låg vid en sjö som var en del av manavgatfloden men denna sjö var varm och djup och vacker. Där fick vi lunch och badade och fotografen svassade runt som en kåt tonåring. Det blev även åsneritt för de som ville och sen for vi upp till en moské där vi fick gå in och de klädde ut åsa i sjal och kjol. sen klädde de ut några till åxå men först bara åsa så nu kommer hon sitta i många tyska fotoalbum.

Vi besökte sedan ett stort vattenfall (Manavgat) och där hade de som en liiiten marknad och restauranger m.m. Vi hade dock 4 dryga britter i en av jeeparna och när vi skulle åka ifrån vattenfallet så var de försvunna efter att ha väntat ett tag så åkte alla utom en bil (en som kördes av en turk, gurkan) å det dröjde ett bra tag innan de kom ikapp, britterna hade suttit och druckit öl och itne alls haft koll på klockan.Fotografen doran var tillbaka här på slutet och körde cross bredvid mig heela tiden, ropade, "hanna, do you want to see me tonight?" "Nooo sorry" svarade jag men då kom frågan "What about tomorrow night then?" "Nooo, sorry" sa jag, men då skrek han "Hanna, dosent I get a chance???" Här försökte jag skrika "I have a Man at home men det lyssnade han inte på utan han skrek "Hanna, take this DVD" och slängde från crossen upp en dvdspelare i knät på mig....

Allt för att jag var tvungen att prata mer med honom...

På väg hem skulle de släppa av oss först vid vårat Ulas hotell men det visste ju itne våran tyska chaufför vart det låg så när vi såg hur infarten till hotellet fors förbi så skrek vi först på engelska till helt oförstående tyskar så då kom min hjärna på att skrika "stoppfeen sii bitte!" han stannade iaf men med ett mäkta förvånat uttryck i ansiktet.
När vi hoppat av kom fotografen som kom på att vi hade hopat av och att jag hade hans dvdspelare, så jag sa lite nonchalant "I gave it to the germans" å sen gick vi, å är fortfarande nervösa att han ska dyka upp här nån kväll.

mer en annan dag

////H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...