2011-12-31

2011 i korthet

Januari: Året börjar med att jag och Edit fyller år. Jag är gravid i v. 10-13 med inskrivning på MVC. Massor massor massor med snö och minusgrader! Edit slutar med Nattblöjan åxå så innan hon fyller 2 är hon helt blöjfri!


Februari: Blöder Under ett par dagar vilket resulterar i ett VUL i Hudik där jag fick se ett litet hjärta picka, första gången jag fick se våran älskade Gösta. Scrappar massor då jag fått dra ner massor på träningen pga rädslan att göra nått dumt på bebisfronten med tanke på blödningarna.


Mars: Fint vinterväder, massor av snö men inte lika kallt längre. Vi åker till Gävle för rutinultraljud och får se våran lilla Gösta, första gången fredrik ser honom. Har i slutet av Mars gått halva graviditeten (av den beräknade tiden). Matilda fyller 5år den 23 Mars.


April: Vädret ändras snabbt och på bara några dagar töar all  snö bort och vi får otroligt varmt och fint väder hela April och på Påsken så är det så varmt så vi har itne ens vårjackor på oss. Edit utvecklas massor, ska göra allt som matilda gör såklart. Sista April firas som tidigare år i Annefors med mys hos familjen Svedberg.


Maj: Vödret är lite svajjigt i Maj, regnigt och inte lika fint som i April. Jag är gravid i vecka 27-30. Sista maj är det alltså bara 10 veckor kvar till BF.


Juni: Barnen badar ute för första gången i år. Fint sommarväder. På dop i Järvsö för barnens tremänning Nils. Ett tredje ultraljud för att kolla om moderkakan flyttat sig och allt ser bra ut, barnmorskan visar oss massor och mäter allt. Midsommar firas här hemma hos oss med massor av underbara vänner och släktingar.


Juli: Jag och barnen är lediga och badar hur mycket som hellst, helt fantastiskt väder nästan varje dag i Juli. Leker massor med Elin å barnen, fotar magen hela tiden :-D Är fortfarande väldigt pigg med tanke på att jag är i vecka 36-39 under Juli. Fötterna sväller av värmen ibland. Har grillfest för Fredrik som fyller 35år. Vi åker på ett par minisemestrar till Järvsö på camping och till tomteland och syster i dalarna. O-ringen går av stapeln så tjejerna får gå miniknat. Matilda är iväg en till dag och går en lite svårare bana med morfar.


Augusti: Väntar på lilla gösta, 9 var han beräknad men vägrade komma ut. Ringer in Elin som ska med på förlossning och Jan som ska vara barnvakt en gång för mycket men tillslut så åker vi in natten mellan 17 och 18 augusti. Fort som sjutton när det väl drog igång så blev det superintensivt å sen flög han ut innan nån av oss han fatta det inte minst barnmorskan. Sen blev det lite svajjiga veckor med extremt dåligt väder, nyfödd bebis, två tjejer som var uppskruvade av att ha fått lillebror och en nära släkting som opererades samtidigt som 70m3 ved skulle kapas upp så Åsa ställde snällt upp och körde mig och gösta till gävle för läkarkoll när han var 3 dagar. Vi är FEM i familjen!


September: September var helt underbar massor av höstsol, utetid och vi hade landat så smått med våran nya familjemedlem, mycket amning och bebismys blev det. Gösta blir 1 månad.


Oktober: Börjar med Linas matkasse. Har lite olika fotograferingar. Fortsatt underbart höstväder hela oktober.


November: Massa tid med barnen, jobbar lite, fortfarande skönt höstväder ute. Helammar lilla G fortfarande. Vi är och bowlar med barnen och fredriks föräldrar och bror med tjej. Första advent med pepparkaksbak m.m. 11-11-11 kl 11:11 sker och vi är då påväg hem från öppna förskolan och inget särskilt händer men jag kollar på klockan i bilen och bara tänker på ögonblicket vi får vara med om.


December: Nu kommer det lite snö och vi får en vit jul. Pepparkaksbak hos morfar för tjejerna som traditionen bjuder. Massa julaktiviteter. Göstas första Jul. Han börjar äta gröt och sedan även lite potatis och majspuré, älskar mat och gapar stort efter skeden hela tiden. På annandagen drabbar stormen dagmar oss och endel är utan ström m.m. i fler dygn. Vi blir utan ström i 12 timmar och utan internet i 36 timmar. Ett j***a blåsväder med massa välta träd överallt i gävleborg och på fler ställen.


Det var lite om året som gått här i vår familj. Ett riktigt bra år! Detta var verkligen vårat år och vi är nu fem som bor här och nu blickar vi fram mot 2012 och hoppas på ett till underbart år! Det största med detta år är ju såklart Göstas ankomst och 2011 kommer ju alltid kommas ihåg som hans år :-)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...