2008-08-08

Vecka 16


Blev ingen fotoonsdag denna vecka då jag kände mig tvungen att shoppa loss på ikea istället så här kommer ett par kassa egenfotade bilder som jag itne orkade fota om:Vecka 16 - 3 aug - 9 aug 2008

Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.


Fortfarande -0,5kg, mår ganska bra, ltie bättre med blodtrycket nu. Drömmer mycket och konstigt men de är ju väldigt vanligt när man är gravid.

På måndag är det dags för UL och jag är så himla nervös och orolig samtidigt som jag är förväntansfull. Är så rädd att något ska vara fel med min lilla kullerbytta.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...