2008-08-20

Vecka 18


Äntligen blev det foto-onsdag igen efter att vi "missat" det i två veckor. Så så här ser jag ut nu:

Älskar Elins halltapet :-) (den på de övre korten)


Har ett par idéer nu på hur och var jag vill fota men måste få barnvakt åt både ester å tildan å få med mig elin på alla påhitt åxå :-D fast jag tror naken i snön får vidareutvecklas till lite bättre för hälsan ;-)

Och så lite info om just vecka 18 från familjeliv:

Vecka 18 - 15 aug - 21 aug 2008

Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.Kramar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...