2011-03-07

Vecka 18

Ja snart är vecka 18 slut åxå, på onsdag går jag in i vecka 19 och på torsdag är det dags för rutin Ultraljudet, längtar som en tok efter att få se vårat lilla frö igen och till att fredrik ska få se lill*n för första gången då det var bara jag som var på akut-ULet i februari."Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner."

Mår relativt bra fortfarande, småkrämpor är det ju hela tiden men inget som gör mig sängliggande eller så :-) Känner mer och mer buffar innifrån magen åxå, ska försöka hinna NJUTA mera, det bara rasar frammåt och jag känner att jag inte hinner med alls :-( vill hinna njuta till 110% det finns ju inget underbarare än att få bära ett barn under sitt hjärta.

Fotograf denna gång är Fredrik :-D då edit har försnillat min fjärrutlösare och jag ville ha foton från vecka 18 så fick han vara snäll å ställa upp, jag ställde iordning allt å sen kom han å fotade mig lite å sen så har jag redigerat dem.

Har letat reda på en stickbeskrivning på en kokong åxå :-p å köpt det som behövs så snart ska jag ästta igång å sticka kokonger att fota bebisar i :-) måste bara hitta nån bebis att prova den på innan min egen kommer ut :-)


//H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...