2008-09-04

Vecka 20 - halvvägs


Ja idag är sista dagen på vecka 20 så nu har alltså halva tiden gått av en "normal" graviditet, sen kan de ju bli +- några veckor.

Igår var jag hos elin och hade fotoonsdag och nu har vi ju en ny medlem av magfotograferingsonsdag :-D så himla kul å få säga GRATTIS helt offisiellt till gumsan :-D som åxå ska få en knodd :-D kika in här ifall ni blir nyfiken.

Vecka 20:

Ännu en av elins snygga tapeter :-D


Vecka 20 - 29 aug - 4 sep 2008
Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Egna anteckningar/bild:2008-08-30: nu är det ordentliga rörelser i magen som känns bra även utanpå men det verkar ändå vara en lugn bäs där inne för det är inte många gånger/dygn den rör sig. Den har en väldigt regelbunden tid att vara vaken på och det är mellan 18 & 19, lite kul att de är så pass tidigt för tildan är ju vaken då så då kommer hon kunna få känna en spark sen när de är ännu tydligare utanpå åxå.

vikt: +1kg

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...