2008-09-10

Vecka 21


idag är det sista dagen på vecka 21 :-) nu känns de som att veckorna går liiite snabbare igen, har varit så himla segt här ett tag :-) Lilla kullerbyttan känns mer och mer hela tiden och de är så himla mysigt, tycker så synd om alla karlar i världen och alla andra som inte heller någonsin får känna ett barns sparkar innifrån :-) känslan är så obeskrivlig å fantastisk!


Fotograf: Asali


Fotograf: Pylle


Fotografer: Pylle och Asali :-)

Vecka 21 - 5 sep - 11 sep 2008

Kroppen:
 Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern, det kan man avhjälpa genom att dricka mycket. På så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt. Unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och miniralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.

Egna anteckningar
080905 - ojoj 6 månaden  låter så mycket när man säger så. Men jag har ju alltså gått exakt hälften av en "normal" graviditet nu. Känner av ischiasen då och då men lider inte av det men har dock börjat få lite mera foglossning, speciellt bak vid svanskotan ungefär. Känner bebisen mera på dagarna nu och går tydligen ofta och småler när jag känner den för det är ju så underbart. Det känns även tydligt utanpå bara man vet när och var man ska kännar.

mår i det stora hela bra, har lite foglossning när jag har ansträngt mig för mycket, lite ischias typ hela tiden och lite allmänt hormonstinn 

+1,5kg

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...