2011-06-03

Vecka 31

Det går med stormsteg frammåt och redan har typ halva vecka 31 gått å det är mindre än 2 veckor kvar till extra ultraljudet! längtar efter att få se Gösta :-D har inte många arbetspass kvar nu innan midsommar och sen är barnen hellediga från dagis och jag ska försöka vara så ledig som det bara går å vara, kan inte lämna jobbet helt men ska vara så ledig jag kan nu hela Juli och sen när bebisen kommer.
  Vecka 31Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.Söta Elin fotade magen lite snabbt idag medans alla barnen lekte på olika håll i hennes trädgård, hoppas ni inte stör er alltför mycket på mitt hår, har i skrivandets stund mörkbrun färg i håret så jag slipper se ut som nån som har en tidig 30årskris imorgon när vi ska på dop :-D

Nu dags å göra en virgin Mojito å sätta sig på altanen :-D

//H

1 kommentar:

Lilla07an sa...

Det var väl inget fel på det röda? Jag tyckte det var snyggt. Lite roligt så där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...