2011-06-27

Vecka 34

Så är snart vecka 34 också slut och idag har jag varit till barnmorskan för lite kontroller och mätning m.m. Jag mår fortfarande riktigt bra, det är lite olika från dag till dag, vissa dagar är jag mera stel å vissa dagar känner jag bara av lite sammandragningar då och då. I helgen har det varit riktigt bra så midsommar blev riktigt lyckat och jag orkade hålla igång å njuta av sällskapet m.m.

Vi var dit hela familjen idag så tjejerna fick se vad de gör med mig när jag är iväg dit :-) matilda frågade såklart om allt och var helt involverad i allt som barnmorskan gjorde.

Fosterljud: 138s/m
Blodtryck: 110/65
Hb: 127
glyk: 4,9
SF/magmått: 34cm

På midsommarafton passade Elin på att fota mig när jag hade fått låna hennes fina mammaklänning som hon köpte till midsommar 2008 när hon var gravid med Herman :-) "Vecka 34
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster."


Än så länge har jag ju klarat mig bra från riktiga förvärkar och jag har fått sova riktigt bra men det har blivit lite sämre sömn nu sista dagarna, det trycker mer uppåt på revbenen och det är nu helt omöjligt att ligga på rygg längre än några sekunder. Det är trångt där inne helt enkelt. Så nu är det ca 6 veckor kvar, eller 1,5månad eller hur man nu ska räkna det hela, känner mig itne helt redo än, tiden går för fort så jag är itne klar med allt även om mycket är på plats och planerat så är inte allt så som jag vill ha det :-) Men får vi upp vaggan och hem vagnen så kommer jag nog bli ltie lugnare, å så ska jag instalera skrivaren så jag kan skriva ut mitt förlossningsbrev :-)


///H

3 kommentarer:

Pylle sa...

Fina Hanna, är så roligt att få chans att fota dig, men klurar fortfarande på vad vi kan hitta på för extra skoj i fotoväg. Ses i morgon. Kramis

Lilla07an sa...

Men jisses va tiden går fort. Snart kommer det ut en liten bäbis, ju.
Och min har precis fått sin första tand. Herregud!

/M

Anonym sa...

jätte fina bilder. Vad fort det har gått :) matilda och edith längtar väll mkt dom nu kram ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...