2012-05-29

9 Månader / 9 month

This is an update about Gösta at 9 month old. The blogpost will mostley be in swedish since its more a journal for me to go back and read about him at this age. But look at my sweet boy in the pictures :-D 


Lite sen uppdatering men nu kommer iaf Göstas 9 månadersinlägg. Fotograferade honom på 9månadersdagen men det har dröjt med redigeringen av dem. Är så tråkigt att redigera foton på en extremt seg dator så jag drar mig för det :-( först kommer lite foton å efter dem kommer lite om gösta just nu och vikt, längd m.m.Gösta 9 månader:
Vikt: 11695gr (+500gr på en månad)
Längd: 77,5cm (+3cm på en månad)
Huvud: 48cm (+0,5cm på en månad)

Nu har hans extrema viktökning avtagit, å istället så har han skjutit iväg på längden! Det syns på honom att han blivit längre och smalare (inte för att han är speciellt smal men nu hänger inte knäfettet ner över smalbenen längre...) om ni vill se skillnaden så kika på 7månaders korten å jämför med dessa så syns det att han blivit smalare i ansiktet.

Han kämpar massor med detta att börja krypa, han har lyckats tagit typ 1-2 krypsteg men rasar sen ner på magen å ligger där å grejar på. Han förflyttar sig på en massa olika vis, genom att snurra runt, vända sig m.m. så kan han helt plötsligt vara 1meter längre bort men det är fortfarande ingen speciellt metod som han kan använda för att ta sig dit han vill utan blir mest att han flyttar på sig utan att kunna sikta vart han vill.

Förutom de ord han tidigare sagt (mamma, pappa, nenene, tittiithh (tittut)) så har han börjat säga Hanna, japp han säger det riktigt bra nu och har därför nästan slutat kalla mig för mamma, han säger hanna istället....i övrigt tycker jag att han lagt den sista månaden på att träna på att röra sig å inte på att träna på språket.

Han sover oftast riktigt bra på nätterna och två sovningar å dagen, äter bra och är en nöjd och glad kille. Efter han blev 9 månader så blev han lite förkyld och hostig så då är det lite sämre med nattsömnen och även med humöret.

Det var lite om Gösta just nu, våran lilla prins som inte är så liten, han använder nu mestadels storlek 86 på kläder men endel 80 kan han ha åxå. Men nu verkar det som sagt att han kommit in i en period av att växa lite saktare (precis som tjejerna gjorde vid denna ålder) Han rör sig så mycket mer och växer på längden istället så nu kommer han nog bli smalare å smalare ett par månader å det där riktiga bebishullet bli mindre å mindre :-( det som är sååå  mysigt. Tjocka låt å veck på armarna det är grejer de. (fast inte på mig tack!)

/H


1 kommentar:

Marja Seidemo sa...

och hur söt var Gösta på en skala??? Nu ses vi på ELB också, inte bara CD;-) Ha det bra:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...