2009-07-22

På gammelmormors tid

Idag är det Matildas dopdag och då hon har varit jättefacinerad och intresserad av dop och allt osm har med det att göra nu under våren då vi varit på ett antal dop så tyckte jag och Judit att vi skulle göra nått speciellt av hennes egen dopdag. Hon döptes precis som sin syster i Rengsjö kyrka och efteråt hade vi mottagningen på Rengsjö hembygds by "västerby".

Det passade perfekt att hennes dopdag inföll på en onsdag då det på tisdagar och onsdagar är "på gammelmormors tid" på hembygdsgården. Det innebär att barnen får klä sig i gammeldags kläder och prova på lite olika aktiviteter som påminner om hur man gjorde saker förr i tiden. Att matilda just nu även är helt inne på "Emil i lönneberga" gjorde saken ännu bättre för alla små pojkar såg ut som Emil och flickorna såg ut som Ida, inklusive tildan i sin söta förklädesklänning och huckle.

Gjorde en lindocka:


Red ponny


Lekte olika lekar som man gjorde förr:


de var fler som lyckades fastna på bild ;-)


Gammeldags affär:


Snickrade leksaksbil:En rolig dag, hela familjen med gudmor Judit och även Morfar och Mormor Ann-Sofie.

Så mitt tips till er barnfamiljer som inte vet vad ni ska hitta på, åk till Rengsjö på en tisdag eller onsdag och besök Västerby. Barn upp till 4 år går in gratis och 40 kr kostar det för vuxen.


//H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...