2008-06-29

Vecka 11Går in i vecka 11 idag, om 2 veckor är alltså dessa första 12 veckor avklarade som är mest riskabla. Hoppas hoppas att jag fått bukt med dessa samandragningar och blödningar innan dess. Har idag börjat se ett samband mellan smärtan och kaffe/coca-cola så nu är de några adgar av å testa teorion å sen göra ett utlåtande.

FL skriver om vecka 11:

Vecka 11 - 29 jun - 5 jul 2008

Kroppen: Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.


Magen är då definitivt större än när jag var i vecka 11 med Tildan men så ska de ju vara :-) å nu har vi ju fått de bekräftat att de bara är EN bebis å inte flera :-D
kramar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...