2012-01-18

5 Månader

idag blir prinsen hela fem månader! Sista månaden har det verkligen hänt sjukt mycket, han far fram i gåstolen som en tok, äter majskrokar, rullar runt både fram och tillbaka, leker med händerna, smakar på allt. Sitter jättestadigt i matstolen och har även börjat träna på att sitta helt själv!Har egentligen itne fotat nån "riktig" fem månadersfotografering" men fotade dessa häromdagen så de får vara med i detta inlägg.

Idag var det koll på BVC med sprutor och läkarkoll m.m. dock var våran bvc-sköterska inte på plats så vi ska tillbaka på fredag. Hon som var med idag var osäker på Göstas längd :-p han är så stark i benen så det gick itne så bra att dra ut honom :-) Nu har jag rättat längden här efter att våran ordinarie mätt honom, han var 1cm längre än de trodde i onsdag:

Gösta 5 månader:
Vikt: 8090gr (+1070gr på 1 månad)
Längd: 69cm (+2cm)
Huvud: 44cm (+1cm)

Han har verkligen skjutit iväg i vikt nu, han fick helt enkelt inte tillräckligt tidigare men nu så är han på väg upp mot de övre kurvorna igen. Han äter nu såhär:

Frukost (09:30) - amning
Lunch (12) - en stor burk puré +fruktpuré +liten skvätt amning
Eftermiddag/middag (15:30) - amning (ev smaka lite potatis eller nått från våran mat)
Kväll (19) - 1,5portion gröt med katrinplommonpuré
Precis innan läggning (20)- ammar en skvätt för mysighetens skull

Han sover nu oftast endast 2 gånger per dag sen han började sova hela natten. Så han sover mellan 20:15 och 09:30 och sen sover han mellan 10:30 och 12. Sen lite mer flytande men nån gång under eftermiddagen blir det en lur till. 

//H

1 kommentar:

webmosterhelene sa...

Skrutte så fin han är!! Han och charlie är ungefär lika stora, eller ja... För 1 mån sen var Charlie 71 cm och vägde 8,2 kg. Imorrn ska vi till BVC för viktkoll igen :-) härligt att veta ungefär hur stor Gösta är ju!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...