2011-05-02

Vecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

 

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 5 fulla dagar (v25+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 9 aug 2011

Du har 99 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jag har inte fotat några magbilder denna vecka (än iaf) men ville göra ett inlägg om denna vecka, speciellt då det är 99 dagar kvar till bf IDAG, så en milstolpe är nu nådd, under hundra dagar kvar :-)


Har börjat känna av mer foglossning även fram och det ilar ju så drygt när det är fogen fram som känns. Bara å fortsätta hoppas på att fröt tänker fixerasig tidigt precis som Edit. är ett par veckor kvar till nästa koll på MVC och om en vecka är det ju 3 månader kvar till BF.


Har inte så mycket att uppdatera med just nu.


//H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...