2011-05-31

vecka 30

Idag är sista dagen på vecka 30 å tiden fortsätter att rasa förbi. Men nu känner jag att jag ändå har fått pricka av lite på listan så jag kan lugna mig lite. Har ordnat med saker inför själva förlossningen så jag slipper oroa mig för å bli utsparkad oduschad och med en bebis som slutar andas eller liknande.

Det har inte blivit nån "ordentlig magfotografering denna vecka, har varit å fotat så mycket annat så har inte riktigt hunnit med/orkat men jag tog några med mobilen genom vår skitiga hallspegel nu ikväll för å ha nått å visa iaf :-D"Vecka 30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata."


Tycker att jag mår jättebra just nu, visst gör det småont lite här å där och sammandragningarna påminner mig om att jag är gravid men foglossningen har varit myyyycket bättre ett tag så nu har jag passat på att "boa". Har ett par saker som ska målas å dyl. nu framöver så om de är fint väder nu hela lååånga helgen så kan ni kanske få se lite olika renoveringsprojekt :-)

Idag är det exakt 70 dagar kvar till BF! hoppas verkligen inte jag går över två veckor för då kanske min egenhändigt påhittade "doula" inte kan vara med på förlossningen :-D å självklart skulle de vara extremt skönt å få åka in nån dag INNAN BF  så man slipper gå över alls men räknar med 5 dagar över tiden. 14 augusti blir de så sant som de är sagt!

///H & "G"
 
 
 

1 kommentar:

Pylle sa...

:) vi får se till att ordna lite foton nu i vecka 31 i stället då. Att "doulan" inte kan det kommer nog inte ske det :). Kramis vännen <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...