2011-05-22

Vecka 29

Ja tänk, nu har jag snart gått 29 fulla veckor och går på onsdag in i vecka 30, helt otroligt vad fort det går, det är nu under 80 dagar kvar till beräknade dagen och nu känner jag mig mycket lugnare inför det som komma skall :-) inte bebisen men BB och alla regler om tidig hemgång m.m. har så mycketi bagaget från tidigare så det ska skrivas ltie papper m.m. m.m. så löser det sig förhoppningsvis, vill ju inte ha det hängande över huvudet och förstöra hela graviditeten i onödan :-(

Igår var vi på tjejkväll hos Maria så då fick Elin agera lite fotograf :
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.Egna anteckningar/bild:

2011-05-19: besök hos MVC hos min barnmorska Astrid, fick lyssna på lilla "gösta" men som vanligt så ligger h*n som edit med magen nästan helt frammåt så det är svårt å få tag på hjärtljuden, huvudet ligger neråt å h*n verkar ligga still så men är fortfarande rörlig såklart.

Fosterljud: 140s/m
Blodtryck: 107/63
Hb: 128
glyk: 4,7

SF/magmått: 30cm

Just denna vecka tycker jag att det mesta har varit bättre än tidigare, mindre med sammandragningar å foglossning men det beror ju på vad jag gör om dagarna.


//H & "G"

2 kommentarer:

Karin sa...

Tjusiga bilder! Å du är så fin i håret, passar dig perfekt! Ses på söndag runda och glada =)

Karin sa...

Ha ha menade lördag såklart =) Ja du får gärna fånga min mage =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...