2011-05-10

Vecka 27

Så är snart ytterligare en vecka slut, sista dagen på vecka 27 är det idag och i söndags så tvingade jag en bakis sambo att fota mig vid hängbjörken, han kan ju men tycker 3 räcker, själv vill jag hellst ha två nollor till bakom trean innan jag är nöjd med antalet magfoton per vecka :-D men nu fick jag iaf över 50st! Duktiga älsklingen fick riktigt fina bilder:
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 6 fulla dagar (v26+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 9 aug 2011
Du har 91 dagar kvar till beräknad förlossning

"Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk."


2011-05-09: tänk att det är en 1 kilos bebis där inne nu på ett ungefär, det känns verkligen att sparkarna blivit mycket starkare, det kan bli riktiga utbuktningar här och där och den rör sig massor hela dagarna.

Är dålig på att skriva så mycket men mest är det pga att det inte händer så mycket, ändras inte så mycket, foglossning ibland, har känt av nått ischiashugg men det är typ ett hugg i veckan max. Sammandragningarna kommer och går hela dagarna men inte så att det är nå förvärkar än.

Försöker låta bli att bära och lyfta m.m. men är ju så svårt när man känner sig pigg i kroppen för stunden, det är ju mest på kvällen ajg får betala priset för det jag gör på dagen.

///H

4 kommentarer:

Pylle sa...

Fin du är Hanna, nu vill jag ta lite foton på dig snart. Vore skoj att hitta på nå roligt när vi fotar :)

Hanna-Marie sa...

ja vi kan väl boka nån dag å åka iväg till nått fint ställe :-) men sen så vill gärna jag och tjejerna komma och leka hemma hos er nån helgdag å då kanske man kan försöka få till nått kort åxå när de små sover om itne annat ;-)

Pylle sa...

det låter härligt, var alldeles för längesen vi hade en lekdag.
Kram

Helen sa...

Jättevackra bilder :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...