2011-07-09

Dalarna

Som jag nämnde så var vi på en minisemester till dalarna nu i veckan som var. Vi for tidigt på torsdag morgon med frukost i kylväska å bilen styrd mot Tomteland utanför Mora:Häxan och sagofén (eller sagofel som häxan sa)

Lillasystern i familjen var modigast som vanligt å kramade å pratade med alla olika figurer :-)


Även tomten fick spendera en stund med Edit så hon han berätta om allt mellan himmel och jord och fråga om alla dessa nappar, även peka på alla nappar som hon åxå hade eller har haft likadana som. Tomten förklarade noga men Edit tyckte det verkade som en dum idé att ge bort napparna som hon hellre har kvar själv :-D


Tomten vågade även storasystern krama och prata med:

På trollspaning:

Vi svalkade öven fötterna i tomtarnas sjö:

och gick nallespåret som är fyllt av små figurer och hus m.m. 


Kan verkligen rekomendera tomteland, roligt för de flesta åldrar på barn och även för oss vuxna. Vi var där mellan 11 och 16 (när de stängde) och åt lunch där m.m. Lunchbuffén var jättebra, pannkakor fanns å grillbuffé m.m.

Jaja, efter tomteland så styrde vi kosan efter siljans strand ner mot leksand och vidare mot Borlänge där Moster Tina bor. På vägen köpte vi med oss en grill, grillkol, tändvätska och en grilltång som lite inflyttningspresent till syster för det var ju första gången vi var dit. Vi grillade å grejade å sen fick tjejerna sova i Kusin Filips rum som var hos sin pappa denna vecka. Jag fick ta systers säng å fredrik soffan så sov Tina ute i gäststugan/kaninhuset :-D

Det var väldigt populärt med alla 38 kaniner som för tillfället huserade hos moster:Dagen efter så åkte vi hemmåt vid 11, åt lunch på IKEA i Gävle och sen han vi hem för ett kvällsbad här hemma :-)


//H

2 kommentarer:

Åsa (asali) sa...

Kul att se bilder därifrån...då har vi verkligen nåt att se fram emot :)
Edit var ju klart bäst som troll på första fotot :D
O fotot på Tilda o tomten var jättefint.
Kram

Lilla07an sa...

Men titta.... tänkte först...vad gör mina bilder här? M & S besökte Tomteland med mormor och morfar i förra veckan. Några bilder med tjerna i "hålen" här med, alltså. Ha ha ha.
Verkar vara "inne" att besöka Tomteland i år :)
/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...