2011-07-11

Vecka 36

Ja jag lovade ju ett till inlägg om vecka 36 och idag var jag ju till barnmorskan för att mäta mgen å lyssna på hjärtljuden m.m.

Lyckades även få Elin att fota några foton på mig i min bikini nere vid stranden, vet att man kanske är den sexigaste morsan i bikini denna sommar men det är lite kul att ha kvar bilder på hur man faktiskt såg ut :-D
Å så lite siffror från barnmorskan idag:

Fosterljud: 130s/m
Blodtryck: 110/65
SF/magmått: 35cm
 
Ska dit igen om 1,5 vecka men sen går hon på semester så de sista träffarna blir hos någon annan. Men vi har hunnit gå igenom allt det stora m.m. nu iaf.
 
 
"Vecka 36Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen."

Fortsätt gärna å gissa på vad ni tror gömmer sig där inne :-)
//H

1 kommentar:

MissMian sa...

Vilken fin mage du har! Jag tror att det är en tjej :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...