2011-07-31

Vecka 39

Oj vad det drar ihop sig nu, å inte utan att det känns i kroppen, lite mera föraningar nu än tidigare men inte alls som det var med Edit med alla förvärkar. Har haft första sendraget i vaden för denna graviditet, med de andra två var det ibland varje natt men nu har jag klarat mig ända tills iförrgår.

Igår åkte vi till Elin för en inplanerad fotografering för heeela familjen Eskilsson-larsson. Kommer visa massa fler på oss men här är ju mest en veckouppdatering för magen :-)

"Vecka 39Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång"


Hämtade hem vagnen åxå så nu är det bara vaggan jag vill få upp innan jag känner mig helt redo. Tänk, idag är det 9 dagar till bf :-o även om jag tror jag går över några dagar så är det ju ändå bara ett par-tre veckor kvar :-o å det kan lika gärna hända imorgon. Försöker känna mig redo men är väldans nervös just nu känner jag, inte för själva födandet utan för allt före, barnvakter åt oss och åt elin osv :-D jag vill ju kunna PLANERA och ha allt bestämt in i minsta detalj men allt hänger liksom lite löst från dag till dag å då blir jag orolig å nervös. Försöker slappna av och tänka "det löser sig" men det är lite svårt ändå.

//H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...