2011-07-22

Vecka 38

Blir en ganska tidig veckouppdatering, men jag har ju redan hunnit med att vara till MVC och fotat magbilder å så. Blir de nå mer så kanske de blir ett till inlägg istället.
Vecka 38: 20 jul - 26 jul 2011

Vecka 38
Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Egna anteckningar:

2011-07-21: tid på MVC kl: 11:30

Fosterljud: 136s/m
Blodtryck: 106/60
Hb: 135
glyk: 6,6
SF/magmått: 36cm
Skrev lite förlossningsförberedande i journalen, alla värden var jättebra. Nästa träff blir hos Inga-Lena istället då astrid har semester. Kommer vara i vecka 40 nästa gång (39+1) ojojoj

har fått karpaltunnelsyndrom, mestadels i höger handled så armen/handen domnar på natten och sen gör det skiiit ont när jag försöker få igång den på morgonen å sen är den lite domnad å gör lite ont hela resten av dagen. Har varit och lånat en handledsskena av Ann-Sofie nu ikväll så ska testa den några nätter å se om det blir bättre. Tänkte även testa spikmattan lite.
2011-07-22: Testade handledsskenan i natt å det fungerade jättebra! har knappt kännt nått alls i handleden varken i natt eller idag.
//H

1 kommentar:

Anonym sa...

Karpal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...