2011-07-19

Vecka 37

ja det blir en liten veckouppdatering idag åxå, mest för att idag är sista dagen på vecka 37, det är exakt 3 veckor till bf och det känns verkligen att det börjar närma sig.

Har inte varit till BM nått denna vecka utan nästa träff där blir på torsdag så på vecka 38-uppdateringen får ni lite mer magmått å dyl.

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 6 fulla dagar (v36+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 9 aug 2011
Du har 21 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

 
 
Å där fick ni två konstiga egenhändigt fotade magbilder från idag. Magen växer å frodas, än så länge så kan jag sova skapligt å det går öht ganska bra tycker jag, itne lika mycket förvärkar som med Edit, kollade i bloggen på hur det var med Edit å det var mycket SD å förvärkar i många veckor på slutet, denna dag med Edit (sista dagen vecka 37) så var vi ju in på förlossningen pga förvärkar å SD å då hade hon ju höga hjärtljud m.m. så vi fick stanna en stund extra tills det hade lugnat ner sig.
 
 
Har dock börjat känna av handen och handleden på höger arm, karpateltunnelsyndrom förmodligen, stickningar och domningar men nu är det ju bara 3-5veckor kvar ;-) så nu ska jag väl stå ut :-)
 
 
"Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning. Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså."


//H

3 kommentarer:

Helena sa...

Glad att du håller oss anti-facebookare uppdaterade!!

Sorry, att jag inte gick in och sa hej i fredags men vi var lite på språng i regnruskvädret...!

Kramar från Hudik

Hanna-Marie sa...

:-) vi var ändå inte hemma, fredrik berättade att ni varit in.

Lilla07an sa...

Men titta. Där är ju magen igen. Det är nästan, nääästan så jag blir sugen. Men nja, njäee. Jag är väldigt nöjd med att titta på din mage.

Kommer in imorn efter 20 om det är ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...