2011-07-05

Vecka 35

Håller ju på å missar att blogga vecka 35 kom jag på, är ju sista dagen på denna vecka idag, imorgon går jag in i vecka 36 och på lördag går jag in i den sista månaden, den nionde månaden :-p men nu är det 35 dagar kvar till BF och än så länge så går det riktigt bra, det blir tyngre å tyngre men uppenbarligen kunde jag gå runt järvzoo idag m.m. utan några större problem. Blir lite seg i kroppen på kvällen och kan få ont i fogar eller upp mot revbenen ibland.

Då vi varit på en miniasemester jag, Fredrik och tjejerna så har jag några magbilder som fredrik och Matilda fotat i Järvsö :-)

först tre som Fredrik tagit å de sista två har Matilda fotat:


Vecka 35Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


///H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...