2010-02-03

Edit 12månader

Ja så kommer här den sista månads uppdateringen, 12 månader, eller 1 år :-) Idag var vi till Annelie för läkarkoll och sprutor m.m. Allt såg superbra ut tyckte doktor Erik :-) och Edit var så snäll så han fick kolla allt utan att hon blev de minsta blyg utan mest försökte sno hans stetoskop.

Edit har ju en hemsk sovningsperiod just nu som ni har förstått, hon skriker från och till på nätterna, kan verka totalt okontaktbar och man har aldrig nån anning om NÄR hon kommer vakna och hur svårsövd hon kommer vara så man går på helspänn och såfort man hör henne de minsta så sitter man som på nålar och håller tummarna.Har inte hunnit gå igenom alla bilder men där fick ni ett gäng :-) var ju äntligen lite ljust å fint här hemma så då blev det en spontan fotosession, så det fick bli de kläder hon hade på sig för dagen med fläckar å allt.

Iaf så han ajg idag prata lite med bvc sköterskan om edits sömn och hon hade lite inputs å så fick jag en ny tid alldeles snart och tills dess ska jag skriva lite "sömn och skrik dagbok" så ska vi se om man kan se nått mönster öht.


Edit 12 månader:
Vikt:
10 715gr
Längd: 77cm
Huvud: 48cm


Så även denna månad har hon ökat i vikt plus att hon växt 1,5cm. Just nu så "pratar" hon massor, hon går runt å tjottrar för sig själv å svarar när man frågar henne saker men svare kan vara "guggali go" eller liknande. Nya ord som kommit sista månaden är: farfar (faffa), OJ och ojoj, Ester (etter) men hon vet nog inte vem ester är eller vad hon säger mest att hon härmar tildan, Annelie (aaaann) kom idag när vi skulle på BVC ;-) men även där härmas hon nog mest. Är säkert 50 till ord som ajg antingen glömt nu eller som jag inte fattat att hon säger.

Hon går runt möblerna helt obehindrat och står länge på egenhand, hon går jättebra med gåvagn eller andra tillhyggen, hon har precis igår fått sin tredje tand som är uppe till vänster, fler tänder verkar vara på gång åxå.

Just nu så är det stora intresset att rita och måla, helslt med tuschpennor och det ritas tekning på teckning på teckning här hemma, hon leker även gärna med briojärnvägen och klossar av alla de slag, musik är hon fortfarande jätteförtjust i och dansar såfort hon hör nått och de leksaker som spelar truddelutter är såklart jättepopulära.

Det var den sista av Edits månadsuppdateringar, nu är hennes första levnadsår över och nu under nästa år kommer det hända en massa i hennes lilla liv, dagisstart m.m.

//H

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...