2009-01-20

Här kommer en liten veckouppdatering. Har inte fotat några seriösa foton än denna vecka, försökte ta några själv nyss MEN det snöar å är alldeles mörkt ute å ingen att assistera mig så vi får se om de kanske blir fler foton en annan dag.
Vecka 40 - 16 jan - 22 jan 2009
Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet:
Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Egna anteckningar:
2009-01-16: mår skitkonstigt idag, illa å märkligt mest. Hade som vanligt förvärkar under morgontimmarna och idag ville de inte riktigt ge med sig under förmiddagen heller och på lunchen kom det åxå nån värk då och då men nu verkar det ha försvunnit helt men mår fortfarande märkligt.

2009-01-17: mår fortfarande helkonstigt och har konstant molvärk/mensvärk i både mage och rygg. Blääää i natt sov jag nästan ingenting, inget hjälpte mot mensvärken som malde på. Det är hela tiden någonting som molar eller gör ont just nu.

2009-01-18: ååå i natt fick jag sooova hade mycket förvärkar under kvällen igår så jag var lite orolig för nattsömnen men jag sov ju inget förra natten så jag var nog tillräckligt trött. Idag fortsätter de å mooola men de går mycket bättre när det är på dagarna å man kan röra sig än å ligga å försöka sova samtidigt. Nu har tildisen blivit snorig å hes åxå så jag kommer väl bli förkyld lagom till förlossningen
22:00: har starka förvärkar nu på kvällen men de är inte regelbundet eller speciellt tätt tycker jag så jag klockar inte men de är väldigt kraftiga, kräver verkligen! att jag andas mig igenom dem när de kommer som värst. dags för kvällens dusch tror jag

2009-01-19: BM-besök 09:45

SF mått: 36cm
Blodtryck: 116/75
Hjärtljud: 138 s/m
Vikt: +11,5kg

En natt full av värkar, täta, kraftiga och som inte ville ge med sig i första taget, är trött som faaaan idag, ska sova bort eftermiddagen nu å vet inte om jag ska hoppas på att de ska dra igång snart eller att jag ska få sova en vecka i sträck istället.

2009-01-20: Fick sova natten till idag, MEN jag börjar bli förkyld tror jag, tror tildans förkylning som hon hade i helgen har smittat mig, men på henne gick den över på 1 dag så jag håller tummarna för att jag fått en lika mild variant!


///Trötta mamman

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...