2008-11-02

Sol och Snö


I helgen har vädret här i Hälsingland varit helt fantastiskt, och tyvärr så vet man ju inte längre hur många riktigt fina vinterdagar man får per år då det ofta bara är slask eller regn. Vi har iaf passat på att vara ute och Tildan har åkt en hel del "Snobb" (snowracer +bob = Snobb), gjort snöänglar, ätit snö, grävt i snön med spade, putsat bort snön från diverse stenar, räcken och traktorägg m.m. m.m.

Idag blev det en heldag för familjen :-) först tog vi en promenad ner till sjön och kollade på allt möjligt vackert. Sen gick vi vidare till Karl-Erik och där visade det sig att Elin, Ester och Pär också var och sen bjöd Karl-erik på lunch för de som var hungriga och Matilda åt superbra :-) det var lax, potatis och sås å det verkade populärt :-) Efter lunch, glass och lek gick vi hemmåt för middagssovning.

Medans tildan sov middag tog jag och fredrik tag i att städa ur skrubben i hallen, en sån skrubb där man har ALLT, det rasade ut saker när man öppnade, och hela golvet var täckt med över en meter saker. vi tog ut ALLT så det var helt tomt, slängde mängder av saker, la en hel hög med "skitkläder" i tvätten och så skurade vi och dammsög ur skrubben totalt. Efter rejäl sortering och planering av allt så har vi fått in en stor del avde som var där fast på en tredjedel av ytan det tog upp tidigare å en stor säck har slängts.

Så nu när vi är klara har vi massa plats över i skrubben PLUS att vi fick in vagnen där :-o hur perfekt är inte det?

Sen dammsög jag hela nedervåningn (grundligt) och sen vidare upp å dammsög tildans rum när hon vaknat, är bara vårat sovrum kvar nu men vi ville gå ut då när hon vaknat till. Så efter mellis så tog vi bobben å gick upp mot Pär, Elin och ester. Pär och ester kom åxå ut med boben å så tog vi en lååång promenad, var nog närmare 1 timme iaf om inte mer. Inklusive att ajg drog tildan bitvis på boben så måste jag påpeka att min gravida kropp fått en rejäl dos av motion idag?? dubbla promenader och helhusstädning :-D 
Efter den långa promenaden gick vi hem till Elin igen och beställde Pizza :-) och återigen imponerade Matilda med att äta upp en bra portion för att vara henne :-) är så skönt när hon äter ordentligt för det är ju itne alltid vi har den lyxen med henne.

Efter Pizza och kaffe gick vi hem och tildan fick välling å tittade på Kalle Anka, sen i säng å somnade efter en liten stund men hon klagade över sin kind å jag hittade en konstig prick där så vi får se hur de ser ut imorgon så det itne är en reaktion på ngt.

Nä nu ska jag snart göra ett blogginlägg med foton åxå, detta fick bli ett med bara text.

kramkram

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...