2008-11-26

Vecka 32

japp nu är jag i vecka 32, (31+5 för att vara exakt) Det är 57 dagar kvar till bf och nu kommer ju julen med allt som hör till så tiden går nog fortare å fortare även om man itne kan säga desamma om mig ;-) för varje dag segnar jag ihop känns det som.

Faktiskt så lyckades vi med en fotodag även denna veckan jag och Elin, hon är nu i vecka 41 så ingen av oss hade nog trott att vi skulle få fler fotodagar med bådas magar men så blev det :-) men förmodligen är detta den sista för är plupp kvar i elins mage nästa vecka så vill hon nog inte ta nå fler kort :-D haha


Tröjan köpte jag när jag väntade tildan men då använde jag den hemskt lite, köpte den för att ha på en fest vi var på i februari då så jag var typ lika stor som nu kanske :-) men den börjar nu bli ltie kort fram känns de som trots att det är en mamma-tröja.

Vecka 32 - 21 nov - 27 nov 2008
Kroppen:Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet:
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Egna anteckningar/bild:
 2008-11-22: sååå sista veckan på 7:de månaden är påbörjad, idag har elin BF med plupp men än har inget hänt, får väl se kanske plupp å kullerbyttan försöker komma så tätt de kan så plupp blir 2 veckor sen å kullerbyttan några veckor tidigt. Nej hu stanna där inne nu lilla K, har ju haft förvärkar vid 2 tillfällen som tryckt på lite neråt så nu försöker jag ta de ett snäpp lugnare igen.
Sammandragningarna är dagliga och i stort sett hela tiden, minsta rörelse, minsta hosta, skratt eller nysning sätter igång en serie av SD.
Fortsätter äta 1 järntablett/dag fram till nästa bm-besök, men magen blir ju halvrolig. Foglossningen går i vågor och i övrigt mår jag toppen.

2008-11-26: Sover fortfarande jättebra och det är väldigt sällan jag går upp och kissar på natten, kanske har hänt 10ggr under hela denna graviditet. Å inga fler sendrag :-) å ingen ischias å så sover jag fortfarande på mage men på rygg mår jag illa om jag ligger.
Imorse fick kullerbyttan en napp av Tildan när vi låg i sängen, hon la en napp på min mage å sa att kullerbyttan behövde den för att sova :-) men efter ett tag kom hon på att nappen nog var för stor å att lilla K behöver egna smååå nappar :-) måste vara hos Ester hon lärt sig detta nu för där har de ju köpt hem ett par smååå nappar å ester kanske har berättat att bebisen ska ha napp m.m. :-D

+8kg


/// ♥♥♥

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...